Odstrašující video, které policisté zveřejnili, zachycuje situaci na přechodu na Ortenově náměstí. Je na něm vidět křižovatku a ženu, která hledá chvíli, kdy může přejít. Auta se na svou zelenou rozjedou, když v tom žena vstoupí na přechod a snaží se ho přeběhnout. Před kamionem to ještě stihne, v druhém pruhu však přijíždí dodávka, a protože řidič má zelenou a ženu před kamionem nevidí, nezpomalí. Vzápětí ženu smete, ta odletí několik metrů daleko.

Když policisté na místo 31. března ráno přijeli, našli sraženou chodkyni sedět na obrubníku. Nebylo ji dobře a byla viditelně zraněná. Krvácení na hlavě se snažili zastavit tři muži pomocí mikiny. 

Video
Video se připravuje ...

Dodávka srazila chodkyní na přechodu v pražských Holešovicích. Žena vběhla řidiči přímo pod kola, když šla na červenou Policie ČR

První pomoc

Když policisté dorazili na místo nehody, žena uvedla, že ztrácí vědomí. „Proto jí kolegové položili na záda a provedli celkovou prohlídku za účelem zjištění veškerých zranění. Následně ženě zafixovali pánev a zakryli jí termofolií,“ uvedla policejní mluvčí Violeta Siřišťová. Na pomoc policistům přijeli hasiči, kteří zajistili místo nehody. Třiatřicetiletou ženu si nakonec převzali záchranáři a převezli ji do nemocnice. 

„Video z této dopravní nehody zveřejňujeme z preventivních důvodů, aby si účastníci silničního provozu, kterými jsou i chodci, uvědomili, že jedno chybné rozhodnutí, může mít fatální následky,“ dodala Siřišťová.

Fotogalerie
5 fotografií