Jen těžko uvěřitelné peklo si zažil dvaatřicetiletý muž, který 7. července 2017 venčil v Salmovské ulici na Novém Městě za bílého dne psa. Po několika dnech pečlivého sledování se ho totiž rozhodla přepadnout dvojice zlodějů, která vystoupila z auta, muže popadla a nasoukala do auta. Pes zůstal nehnutě stát na chodníku. Uneseného pejskaře poté v autě spoutali, dali mu na hlavu tašku a odvezli za Prahu.

„Tam jej nepřetržitě po celou dobu trýznili a vydírali ve snaze od něj získat finanční hotovost. Muže nakonec pod velkým fyzickým a psychickým nátlakem přiměli k příslibu vydání větší finanční hotovosti, na základě kterého jej následující den pustili,“ uvedla k otřesnému případu policejní mluvčí Eva Kropáčová.

Jednoho chytili, druhého hledají

Kriminalisté se případu dlouhodobě věnovali a práce se nakonec vyplatila. Jednoho z pachatelů se totiž v letošním roce podařilo zadržet a obvinit. „Jde o cizince a jeho trestní stíhání probíhá vazebně. Kriminalisté také získali podobu dalšího pachatele, který se na tomto závažném zločinu taktéž podílel,“ sdělila Eva Kropáčová.

Právě nalezení druhého únosce je v současnosti hlavním úkolem tohoto případu. Pokud muže na fotografiích či videozáznamu poznáváte, volejte linku 158. Pachatelům za únos hrozí až 12 let odnětí svobody.

Fotogalerie
7 fotografií