Mladé dívky si v pátek ráno prožily hotové peklo - v jejich dočasném domově, který našly na strahovských kolejích v Praze 6, je totiž obtěžoval zatím neznámý úchyl. Jeho činy navíc měly jasně sexuální podtext. Slečny se naštěstí nedaly, útočníkovi se vymanily a utekly, jen díky jejich pohotovosti tak nedošlo k nejhoršímu. Policisté po násilníkovi pátrají od pátečního dopoledne. Navíc hledají důležitého svědka, který se podle kamerových záznamů pohyboval po půl deváté ráno ve Vaníčkově ulici a na autobusové zastávce Koleje Strahov. Tam počkal na linku číslo 143 a odjel jí směrem do centra. 

Svědek, po němž policisté pátrají, je přibližně 30letý, štíhlý, 183 cm vysoký muž s tmavými vlasy. Na sobě měl černé tepláky s bílým pruhem po stranách a tričko s bílo-modrými pruhy nebo kostkami. Pravý loket měl zalepený světlou náplastí a během chůze výrazně napadal na pravou nohu. U sebe měl černou ledvinku nebo tašku přes rameno a vypadal, že je buď pod vlivem drog, nebo nemocný.

Video
Video se připravuje ...

Policie hledá svědka, který by mohl do případu vnést nové poznatky. Policie České republiky

Video
Video se připravuje ...

Policie hledá svědka, který pomůže policistům vypátrat násilníka ze Strahova. Policie ČR

„Vyšetřovatelé s ohledem na závažnost případu uvítají jakékoli informace k pohybu nebo identifikaci tohoto důležitého svědka. Tyto poznatky mohou občané neprodleně předat operátorům tísňové linky Policie ČR 158,“ uvedla policejní mluvčí Andrea Zoulová. Zároveň dodala, že policisté uvítají také svědectví dalších dívek, které se mohly v posledních dnech na Strahově setkat se sexuálními útoky.

Fotogalerie
4 fotografie