K neštěstí došlo ve středu v paneláku na plzeňském sídlišti. Nejdříve letěla z 5. patra dívka (10), za deset minut po ní matka (39). Podle informací Blesku holčička při pádu neutrpěla tak závažná zranění jako její matka, která si těžce poranila hlavu. V nemocnici bojovala o život, bohužel ale prohrála.

„Mohu potvrdit, že žena podlehla svým zraněním. Bližší informace zatím poskytovat nebudeme,“ potvrdila Blesku mluvčí plzeňské policie Ivana Jelínková.

Případem se zabývá policie, která prověřuje tři možné verze tragédie. První, že matka vystrčila dceru z okna a pak skočila za ní. Druhou je nešťastný pád školačky, z nějž se zhroutila její máma a skočila za ní. Třetí by byla dvojnásobná sebevražda.

Svědectví z místa se navíc různí. Někteří lidé prý viděli v okně ženu, jak za ruce drží dítě. „Zdálo se nám, že se mu nesnažila pomoci. Vypadalo to, jako kdyby se ho nepokoušela vtáhnout zpět. Ale třeba jen neměla sílu,“ uvedli svědci. Jejich výpovědím by odpovídal i dívčin pád. Měla dopadnout na nohy a zadek.

Když sanitka dítě odvezla, záchranáři si všimli v okně stojící matky. Viděli, jak vylezla na parapet. „Stála tam asi deset minut, dívala se do prázdna, byla duchem nepřítomná. Jeden z našich záchranářů vyběhl na balkon v mezipatře nad ní a stále jí říkal, že dítě bude v pořádku. Ona ale nakonec skočila,“ popsala dramatické chvíle mluvčí záchranky Mária Svobodová.

Fotogalerie
9 fotografií