Po nedoléčeném psychiatrickém pacientovi pátrali policisté. „Pohybuje se na neznámém místě a může být nebezpečný pro sebe i osoby ve svém okolí,“ upozorňovala policejní mluvčí Dana Ladmanová.

Pacient se z Klatov dostal až do Liberce. „Kolegové přijali od občana oznámení dvacet minut po půlnoci, že u objektu v ulici České Mládeže se pohybuje neznámý muž. Policisté vyjeli na místo a zde zajistili muže, který neměl u sebe doklady totožnosti a skutečně se jednalo o muže vedeném v celostátním pátrání," uvedla policejní mluvčí Ladmanová.

Policisté útekáře převezli do psychiatrické léčebny.

Evakuovali 20 pacientů

Jeho hospitalizace nesouvisela s násilným počínáním a nenařídil ji soud. Nicméně se jedná o nedoléčeného psychiatrického pacienta,“ uvedl po mužově útěku mluvčí klatovské nemocnice Jiří Kokoška. 

Zapálená matrace v nemocničním pokoji naštěstí jen zahořela, oheň se dále nerozšířil. Celé přízemí budovy bylo ale zakouřené. „Prostory jsme odvětrali, bylo evakuováno 20 osob,“ uvedl mluvčí hasičů Petr Poncar.

„Na místě jsme ošetřili tři osoby, které se nadýchaly kouře,“ doplnil mluvčí záchranářů Martin Brejcha s tím, že nikdo nebyl ohrožen na životě. Mělo se jednat o zdravotní sestry, které vyváděly pacienty ven ze zakouřených prostor.  

VIDEO: Úplně nahý muž si šel nakoupit do supermarketu. Na sobě měl jen boty a tašku přes rameno.