Vladimíra Řezáče, který šéfuje majetkovému a bytovému odboru, si měli policisté odvést před očima šokovaných úředníků, poté prohledat jeho kancelář a odnést si mnoho dokumentů. Podle serveru idnes.cz měl politik strávit noc v cele předběžného zadržení.

„Aktuálně probíhají ve věci procesní úkony. Případ nebudeme blíže komentovat,“ sdělila policejní mluvčí Eva Michalíková.

Starosta čeká na info

Překvapení neskrývá starosta obvodu Patrik Hujdus (44, NEZÁVISLÍ). „Vím jen, že probíhají určité policejní úkony, a sám čekám na bližší informace. Radnice samozřejmě poskytuje veškerou součinnost,“ uvedl a dodal, že netuší, s čím by zadržení místostarosty mohlo souviset. 

„Každé obvinění je nepříjemné, i když se netýká přímo mě ani nikoho z našeho volebního uskupení. Budu pochopitelně rád, když se vše co nejdříve vysvětlí,“ dodal Hujdus s tím, že úřad pro veřejnost funguje bez omezení.

Místostarostku obžalovali

Pro obvod je to každopádně velká rána, neboť obžalobě z vydírání, zneužití pravomoci úřední osoby a přijetí úplatku aktuálně čelí místostarostka Sandra Sophia Murtinová. Hrozí jí tři roky vězení. Ve funkci ale zůstává.

„Kauza paní Murtinové je datována do období působení mých předchůdců, kteří vedli bytový odbor,“ vzkázal starosta Patrik Hujdus a zmínil opoziční politiky z hnutí LEČO.

Ti ale mají za to, že na Řezáče se přišlo právě při šetření kauzy Murtinové. Všechny strany se navzájem obviňují, že jde hlavně o předvolební boj.

VIDEO: Zeman se vzdálil Babišovi a „klimbal“ za Fialou: K optimálnímu stavu má daleko, říká politolog.

Video
Video se připravuje ...

Zeman se vzdálil Babišovi a „klimbal“ za Fialou: K optimálnímu stavu má daleko, říká politolog Markéta Volfová, Lukáš Červený