„Moc Blesku děkujeme!“ řekla ředitelka Andrea Gibejová. Seniorky projevily z křížovek a knížek s příběhem Karla Gotta nefalšovaný vděk a radost. „Jsme malý domov se zvláštním režimem, klienti a klientky mají Alzheimerovu nemoc a různé stupně demence. Jsme rodina a je tu často legrace,“ dodala.

Domov Magnolie je nejmenší ze šesti domovů pro seniory zřizovaných městem Ostrava. „To nás zavazuje k vysoké úrovni péče. Staráme se o 73 klientů, máme 60 zaměstnanců," upřesnila Gibejová.

Miss vzpomíná

Radost měla i bývalá miss Hana Zemková (73). „V roce 1967 mě v práci výstavišti Černá louka oslovili lidé ze soutěže Miss Ostrava. Soutěžilo nás 12 děvčat. Já vyhrála, bylo mi 21 let. Měla jsem jít do dalšího kola, ale já jela na dovolenou v Jugoslávii,“ líčila. Misska tak možná přišla o ještě větší úspěch!

Přesto si vyzkoušela účinkování v reklamě pro televizi i různá focení. Její manžel si ale hrdosti na ženu moc neužil. „Spíše se styděl. Kamarádi si ho dobírali, což nesl těžce,“ usmála se paní Hana, která Vánoce stráví mimo Magnolii se svou rodinou.

VIDEO: Tajemství českých vánočních pohádek: Co jste o nich nevěděli?

Video
Video se připravuje ...

Tajemství českých vánočních pohádek: Co jste o nich nevěděli? Videohub

Fotogalerie
10 fotografií