1. Osudného letošního 27. února partneři pili od rána kořalku a při tom se hádali. „Ty mě podvádíš, ty dě*ko! Věděl jsem, že jsi laciná coura!, křičel na mě,“ vypověděla Kateřina u Krajského soudu v Ostravě. Tomáš ji podle její výpovědi bil, kopal a tahával po zemi za vlasy.

Pil první ligu. Dal mi pěstí do ramene, fackoval mě, shodil na zem a šlápnul mi na břicho. Vzala jsem si nůž, prostě jsem se bránila. Upadl na zem, chrčel, trikem mu prosakovala krev,“ popisovala tragický den.

Krajský soud v Ostravě ji poslal na osm let do věznice s ostrahou. Odsouzená zvažuje odvolání.

Umyla ho, přelvékla a nůž uklidila

Po útoku vytáhla umírající Tomášovo těla na postel. Tričko, spodní prádlo i kalhoty dala prát, omyla ho a převlékla do čistého. I nůž pečlivě umyla, a schovala zpět do zásuvky v kuchyňské lince. Proč tak činila, nijak nevysvětlila. „Bála jsem se o život,“ řekla pouze.

Společné soužití popisovala jako jednu velkou řadu žárlivých i alkoholových scén. „Po týdnu, co jsme byli spolu, začal pít. Pod očima jsem mívala monokly, všude podlitiny. Ale neměla jsem kam jít a milovala jsem ho,“ plakala u soudu. Hlučnou domácnost mladého páru hned po činu potvrzovali i sousedé.

Nemá rodinu

Dívka nikdy nepoznala své rodiče. Vyrůstala v dětském domově a neměla ke komu jít. Proto stačila týdenní známost s Tomášem, se kterým se poznala na internetu, a hned se k němu nastěhovala. Nebyla to dobrá volba, přítele zabila, a soud ji nepravomocně poslal do vězení na osm let.

 

VIDEO: Exkriminalista Doucha popsal práci vyšetřovatelů na místě činu.

Video
Video se připravuje ...

Exkriminalista Doucha popsal práci vyšetřovatelů na místě činu Jiří Marek

Fotogalerie
8 fotografií