„Bylo 7. září kolem poledne, když na operační středisko zavolala maminka nastávající rodičky. Snažily se spolu dojet do porodnice, ale musely zastavit na benzínce. Bylo jasné, že miminko nepřistoupí na žádné kompromisy, chtělo na svět, a to hned,“ uvedla mluvčí záchranky Michaela Bothová.

Babička pomáhala

Záchranáři ihned na místo vyslali lékařskou i záchranářskou posádku. Ta u benzínky našla zaparkované auto a v něm rodící ženu. „Na zadním sedadle osobního vozu měli jen velmi málo prostoru, ale všechno zvládli,“ ujistila Bothová.

Naštěstí nenastaly žádné komplikace. „Maminka byla moc šikovná, babička pomáhala a za pár minut se narodilo zdravé děvčátko. Když přijela lékařská posádka, tak pomohla s přestřižením pupeční šňůry a ošetřením miminka i maminky,“ pokračovala mluvčí záchranky.

Týdenní Mia se má dnes čile k světu. „ Všechno dobře dopadlo a já bych ráda za všechny kolegy, kteří se mnou byli na místě a pomáhali Mie na svět, popřála hlavně hodně zdraví a radostný život,“ dodala s úsměvem záchranářka Lenka Dimitrovová.

VIDEO: Maminka v porodnici: Porodnice Šumperk bonus - Jak vykoupat miminko
Video
Video se připravuje ...

Maminka v porodnici: Porodnice Šumperk bonus - Jak vykoupat miminko Videohub