„Přímo v bydlišti rodičky jsme pomohli na svět dívence, která moc spěchala, možná už se nemohla dočkat, až si bude hrát se svými dvěma staršími sourozenci,“ uvedla záchranka na svých sociálních sítích.

„Už jsme měli jméno Olga vybrané víceméně od začátku, ale teď jsme náhodou narazili na tuto historickou postavu a velmi nám to s manželem v současné situaci zarezonovalo. Je to pro nás hodně symbolické,“ uvedla maminka novorozené Olinky.

Maminka byla statečná. „Tatínek byl šikovný, bravurně přestřihl pupeční šňůru. Olinko, ať jsi zdravá a ať máš hezký život,“ popřáli zdravotníci.

Kdo byla Olga Kyjevská?

Svatá Olga byla kyjevská kněžna, manželka knížete Igora a po jeho smrti regentka Kyjevské Rusi v době nezletilosti svého syna Svjatoslava I. Igoreviče. Jako první z ruských vládců přijala křesťanství a po své smrti začala být uctívána jako světice. Roku 1547 byla prohlášena ruskou pravoslavnou církví za svatou. Jako světici jí uctívá i římskokatolická církev a její svátek slaví 11. července, v den jejího úmrtí roku 969.

VIDEO: Dramatický porod. Max přišel na svět na chodbě.