Mladá žena očekávala odjezd do porodnice každým dnem. Měla pečlivě sbalené věci a byla připravená okamžitě vyjet. Jenže Gábince se asi do porodnice nechtělo.

Odrodila ji vlastní sestra

Nastávající tatínek, který jel autem z práce rychle domů, neměl šanci přijet včas. Zaskakoval proto budoucí dědeček, který okamžitě zajistil náhradní auto. Ani to nepomohlo. Porod tak musela zajistit sestra rodičky Anna, které pomáhala dispečerka záchranky po telefonu.

„K překotnému porodu jsme vyslali lékaře i záchranářskou posádku. Porod ale trval jen pár minut. Záchranáři tak přijeli malou chvilku poté, co holčička přišla na svět,“ uvedla mluvčí záchranky Michaela Bothová.


Okamžitě se ujali malého drobečka. „Poskytli ji potřebnou péči a konstatovali, že jak maminka, tak i dítě jsou v pořádku,“ pokračovala mluvčí záchranky. Nyní zdravotníkům přišel milý email: „Celá rodina děkuje za skvělou a profesionální pomoc!“ poděkovala záchranářům sestra rodičky Anna.

Velkou radost mají i záchranáři, pro které byl výjezd příjemnou změnou v současné situaci. „Přejeme dívce do života jen to nejlepší. Ať se svou rodinou prožívá krásné a radostné chvíle,“ popřála jménem záchranky Bothová.

VIDEO: Někdy je porod tak překotný, že se rodí i na chodbě.