V úterý 22. září bylo krátce po půlnoci, když na mladou maminku z Brna přišly velké bolesti. S tatínkem nastávající dcery rychle zjistili, že to sami do porodnice nezvládnou. Zavolali proto záchranáři. Ti bleskově zareagovali a přijelo jich rychle hned několik.

Čas už nebyl

„Nejprve to vypadalo, že přesun do porodnice stihneme, ale poté, co jsme mladou ženu uložili na nosítka, bylo jasné, že miminko přijde na svět už ve voze,“ zavzpomínal lékař Stanilav Popela.

Podle záchranářů šlo všechno dobře. „Maminka byla šikovná a Mia se narodila během několika minut. Tatínkovi jsme pak umožnili přestřihnout si pupeční šňůru, také on celou situaci zvládl skvěle. Výjezdy, na jejichž konci je zdravé miminko, jsou ty nejkrásnější,“ přiznal lékař.

Dojemné setkání

Po čtvrt roce rodiče „nedočkavé“ holčičky přišli záchranářům poděkovat. „Jen díky jejich pomoci se nám narodila zdravá dcera a vše proběhlo bez komplikací. Patří jim velké díky, byli mi velkou oporou při porodu,“ zdůraznila maminka dítěte.

Dívenka si sice zřejmě setkání se svými zachránci asi pamatovat příliš nebude, ale bude mít na ně vzpomínku. „Jsem rád, že je Mia v pořádku. Dali jsme jí na památku malou sanitku a vyřídili pozdravy od kolegů, kteří byli také na místě, ale bohužel se tohoto setkání nemohli zúčastnit,“ usmíval se záchranář Lukáš Skřejpek, který měl z opětovného setkání velkou radost.

VIDEO: Zoe, Benedikt a Vincent - letos už druhá trojčata, která se narodila ve FN Ostrava.

Video
Video se připravuje ...

Zoe, Benedikt a Vincent - letos už druhá trojčata, která se narodila ve FN Ostrava. FN Ostrava

Fotogalerie
3 fotografie