V tu dobu tam skončil hokejový zápas, jehož největší drama se paradoxně odehrálo až v šatně. Zkolaboval tam jeden z hokejistů Pavel.

„Jeho spoluhráči ihned zavolali na tísňovou linku a podle instrukcí operátora zahájili resuscitaci,“ řekla mluvčí záchranky Michaela Bothová.

Přišel na stadion a už pomáhal

Právě v tu chvíli dorazil Vojtěch na stadion a okamžitě resuscitaci od nich převzal. „Spoluhráči ji dělali kvalitně. Pokračoval jsem v ní do příjezdu kolegů, kteří tam dojeli velmi rychle. Podařilo se nám dosáhnout obnovy oběhu,“ řekl potěšeně záchranář. Ve stabilizovaném stavu si pak pacienta přebrali letečtí záchranáří.

Společné úsilí slavilo úspěch i následně. Pavel je dnes už plně v pořádku a na své zachránce nezapomněl. Došel jim poděkovat na vyškovskou základnu. „Velmi nás potěšilo, že se mohl vrátit ke své rodině a za pár týdnů už i do běžného života,“ přiznal Outlý.

Podobný případ se mu přitom nestal poprvé. „Asi před pěti lety jsem šel vynášet odpadky a kousek od našeho domu zkolaboval tam motorkář. I jemu tehdy pomohla resuscitace,“ dodal s úsměvem Vojtěch.

VIDEO: Jihomoravští záchranáři naučili resuscitovat i malé děti.

Zleva: Záchranář Martin Bartoš a lékařka Iveta Kačuriková. Vedle nich stojí zotavený hokejista Pavel a Vojtěch Outlý. Řidič sanitky Josef Chrastina na fotce chybí, ale také on se podílel na záchraně našeho pacienta.
Autor: ZZS JMK