„Byl to pro nás doslova šok, když jsme se dozvěděli, že jeho humor se už nerozlehne budovou záchranářské stanice,“ přiznala mluvčí jihomoravské záchranky Michaela Bothová.

17 let ve Znojmě

Beneš, který pracoval 17 let ve Znojmě, byl u záchranky znám svým opojným barytonem, optimismem a ochotou pomoci v jakékoliv situaci. Jen těžko byste proto hledali mezi záchranáři někoho, kdo by se netěšil na službu s tímto vždy dobře naladěným mužem.

Za svoji dlouhou profesní kariéru dokázal pomoci tisícům pacientů. Kolegové mu proto se slzami v očích posílají nahoru dojemný vzkaz: „Za ty dlouhé roky, které jsme spolu strávili v práci – ve výjezdu, ses nám Jirko vryl do našich srdcí. Byls naší nedílnou součástí,“ přiznávají a pokračují:


„Života sis uměl užívat – na cestách karavanem za horkým sluncem, u moře, v termálech, nebo i doma u svého vyhřátého bazénu. Svojí opálenou pletí jsi nám připomínal a vnášel slunce do života i v zimě. Nejednou jsi nás dokázal překvapit a nejinak je tomu i nyní. Odešel jsi příliš rychle a mnozí z nás se s Tebou nestihli rozloučit. Činíme tak tedy dnes a doprovázíme Tě na tvém symbolicky posledním výjezdu…Věz, že v našich srdcích a vzpomínkách zůstaneš navždy!,“ dodali zkroušení záchranáři.

Aby toho smutku nebylo na záchrance málo, tak v pondělí měl pohřeb i lékař Štefan Meluš. „Nepracoval již sice u nás, ale záchranářem byl dlouhých 33 let. Také na tohoto kolegu a kamaráda budeme vzpomínat," dodala mluvčí záchranky.

VIDEO: Jihomoravská záchranka má osm nových nejmodernějších sanitek.