„Maminku jsme našli v kuchyni. Bylo jasné, že převoz do porodnice nestihneme. Za pár minut se nám spojenými silami podařilo přivést na svět krásnou holčičku. A to hlavní je, že ona i maminka jsou v pořádku,“ řekl záchranář Petr Havelka. S porodem mu pomáhal kolega Tomáš Janeček.


Následně mamince i dítěti pomáhala lékařka Sylva Táborská se záchranářem Ivo Klučincem a inspektorem provozu Michalem Kroupou. „Šťastným rodičům blahopřejeme, oba se drželi skvěle,“ vzkázali záchranáři rodičům do Brněnských Ivanovic.

Ve čtvrtek před sedmou hodinou ranní se obdobně rychle dral na svět Jaroslav v Troubsku. Nastávajícímu otci radila přes telefon až do příjezdu záchranářů operátorka jihomoravské záchranky Milada Kožíšková. I v tomto případě dopadl porod úspěšně.


Pro záchranáře byly porody i přes svou náročnost příjemným zpestřením. „Naše posádky jsou bohužel plně vytíženy pacienty kvůli covid-19. Příchod dítěte na svět je proto pro nás vždy velkým povzbuzením,“ vysvětlila mluvčí záchranky Michaela Bothová.

VIDEO: Při překotném porodu jde opravdu vše velmi rychle.

Fotogalerie
4 fotografie