„Při zjišťování, kde se nacházejí rodiče, počaly létat z okna domu různé předměty včetně skleněné vázy a klece s živým opeřencem uvnitř. Některé z věcí dokonce dopadaly nebezpečně blízko dětí,“ popsala stěží uvěřitelnou situaci mluvčí městské policie Lenka Rigó.

„Úklid“ v bytě prováděla žena, se kterou nebyla možná domluva. Vykřikovala vulgární a nesrozumitelné výrazy, na výzvy hlídky nereagovala. Jak se ukázalo, právě její děti se vydaly na procházku.

Video
Video se připravuje ...

Žena pod drogami demolovala byt, děti zůstaly bez dozoru Městská policie Břeclav

Když se strážníci snažili přimět ženu, aby otevřela a mohli situaci řešit, vtáhla jednoho z potomků dovnitř. Vzápětí se z domu ozval dětský pláč. „Paní, otevřete a vydejte nám dítě,“ apelovali strážníci na chodbě na ženu, leč marně.

S ohledem na nevypočitatelné chování ženy proto vnikli do domu násilím. Kromě nepředstavitelného nepořádku se museli dobývat do sprchy, kde se zcela nahá matka i s dítětem schovala. Po marném vyjednávání ji hlídka zpacifikovala, zabalila do ručníku a předala záchranářům. 

„Žena byla převezena do nemocnice s podezřením na intoxikaci neznámou látkou a nezraněné děti byly předány do péče sociálních pracovnic,“ uzavřela mluvčí. Celý případ bude mít nejspíš dohru u orgánu sociálně-právní ochrany dětí na místní radnici. 

Fotogalerie
6 fotografií