Útoky měly stejný scénář. Vedle hrozby fyzickým napadením pachatel neskrýval ani sexuální choutky. Poprvé zaútočil na začátku června, kdy na lesní cestě v místě zvaném Kočičí žleb nad Rakoveckou zátokou zastavil cyklistku (23).

„Muž vyskočil z křoví, cyklistku ohrožoval elektrickým paralyzérem a vyzýval ji, ať nekřičí. Vylekaná žena muži, který měl navíc v druhé ruce připravenou ruličku z kobercové pásky, utekla. Na místě nechala svoje kolo a batoh s osobními věcmi a peněženkou,“ popsal vypjatou scénu se šťastným koncem policejní mluvčí Bohumil Malášek.

Mířil pistolí, stahoval kraťasy

Stejné místo si násilník vybral i v pondělí 19. července vpodvečer. Mladé ženě (26) se postavil do cesty, mířil na ni airsoftovou pistolí. Vystrašenou oběť začal osahávat na prsou a stáhl si kraťasy. Svléknout chtěl i ženu.

Video
Video se připravuje ...

Kriminalisté dopadli násilníka (28), který přepadal v Brně ženy Policie ČR Brno

Zalekl se a zmizel

„Ženě křičící o pomoc se podařilo vysmeknout a utéct. Násilník ji sice pronásledoval, ale po fingované snaze o telefonát na policii se zastavil a posléze zmizel,“ popsal druhý případ Malášek.

Kriminalistům se podařilo během vyšetřování získat videozáznamy, na nichž se chlípník pohyboval. Dopadení tak bylo jen otázkou času. „Muž se po předložení důkazů k útokům v oblasti Brněnské přehrady přiznal. Vydal také při prvním přepadení odcizené věci a airsoftovou pistoli, kterou ženy ohrožoval,“ řekl policista.

Útočil i jinde?

Jak se ukázalo, „fantoma“ z Kamech soud před několika lety potrestal za násilí a uložil mu sexuologické léčení. Nyní čeká v policejní cele na rozhodnutí o uvalení vazby. Kriminalisté dál prošetřují, zda nemá na triku ještě další sexuálně motivované činy.

Fotogalerie
4 fotografie