Muž začátkem června okouněl u vchodu do provozovny. Když zjistil, že je v provozovně frmol, vmísil se do čekárny. Měl po ruce i výmluvu pro jednu ze zákaznic, která si ho změřila nedůvěřivým pohledem. „Odzbrojil ji pohotovou výmluvou o opravě poškozeného vodovodního potrubí,“ řekl policejní mluvčí Petr Vala.

Vzal pokladnu i peněženku

Jakmile však klientka odešla na kosmetickou proceduru, dal se rychle do práce. Prohledal liduprázdnou recepci a sebral z ní příruční pokladnu s veškerou hotovostí. Nepohrdl ani odloženou peněženkou s platební kartou.

Kriminalisté porovnali záběry z provozovny a z domu v centru Brna a měli jasno. V obou případech šlo o stejného pachatele.  „Majitel bytu vyrušeného lapku po domě dokonce marně pronásledoval. Později zjistil, že mu zloděj přesto stihnul ukrást zlatý křížek, menší finanční hotovost a platební kartu. Majiteli tak způsobil celkovou škodu kolem pěti tisíc korun," řekl policista. 

Po měsíci spadla klec

Vyšetřování záhy navedlo kriminalisty na stopu zkušeného recidivisty, který dobře zná prostředí za mřížemi. „Kriminalisté po výslechu muži sdělili podezření ze spáchání trestných činů krádež, neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku a porušování domovní svobody. Široké veřejnosti děkujeme za spolupráci," uvedl policejní mluvčí.

Fotogalerie
3 fotografie