Podle nařízení hejtmana Jihomoravského kraje zajišťuje Středisko volného času Lužánky péči o některé děti ve věku od tří do třinácti let. „Jedná se především o děti rodičů, kteří pracují v integrovaném záchranném systému, lékárnách, příspěvkových organizacích JMK v oblasti sociální,“ vypočítává tisková mluvčí Kristýna Kolibová.

Maximálně 15 dětí

„Děti ve skupinách po patnácti nejsou rozdělené podle věku. Důvodem je postupné přihlašování dětí a také přizpůsobení podle směn rodičů. Aktuálně se staráme o 45 dětí na dvou pracovištích mateřské školy Lentilka. Jedna skupina po patnácti dětech je na Žerotínově náměstí a dvě skupiny jsou na Kounicově,“ říká mluvčí.

Kromě Lužánek pomáhá i zábavní vědecký park VIDA!, který zřídil příměstské kempy pro děti zaměstnanců Krajské hygienické stanice a Dopravního podniku města Brno.

„Naše služby jsme nabídli jak Jihomoravskému kraji, tak Statutárnímu městu Brnu ještě před nařízením vlády z neděle 15. března. Chtěli jsme pomoci v současné těžké situaci,“ sdělil ředitel Lukáš Richter. V jedné skupině je maximálně 15 dětí.

Jak se zabaví?

Pedagogové a dobrovolníci připravili pro děti rozmanitý program. „Věříme, že hrát si a objevovat, jak funguje svět kolem nás, je ten nejlepší program. Připravili jsme spoustu pokusů, děti si užijí si i promítání 3D filmu,“ uvedl manažer Sven Dražan.

V nabitém programu se počítá také s časem na odpočinek, pobytem na čerstvém vzduchu i se zpracováním úkolů ze školy.

VIDEO: Rouškomat ve Veselí nad Moravou nabízí širokou škálu roušek.

Video
Video se připravuje ...

Rouškomat ve Veselí nad Moravou nabízí širokou škálu roušek. Hynek Zdeněk, blesk.cz