Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Italové z Lombardie míří jednat do Pardubic. „Máme tu těhotné,“ bouří se zaměstnanci

Autor: for - 
26. února 2020
12:30

Italové z postižené oblasti Lombardie míří do Česka na setkání s Regionální rozvojovou agenturou. Do Pardubic se vypravili oklikou, a to letem přes Curych, aby se vyhnuli bezpečnostní kontrole na pražském letišti. Blesk Zprávy to zjistily ze dvou zdrojů. Do sídla agentury míří i Krajská hygienická stanice, což pobouřilo ředitelku agentury, která chce setkání s Italy uskutečnit stůj co stůj. Blesk Zprávám ředitelka uvedla, že hygienici nedoporučili žádná přísnější opatření. Proti rozhodnutí svolat i přes hrozbu nákazy schůzku se ale bouří tamní zaměstnanci, kteří se obávají o své zdraví. Některé ženy v týmu jsou těhotné. 

„V Pardubicích je dnes jednání Regionální rozvojové agentury, přiletí i partneři z Itálie přímo z Lombardie, kteří kvůli kontrole letí přes Curych. Někteří zaměstnanci se s nimi kvůli obavám o svoje zdraví nechtějí sejít a mají zle od vedení agentury,“ informoval Blesk Zprávy zdroj obeznámený s programem jednání.

„Někteří členové týmu se setkání bojí. Mají tam i těhotné kolegyně, které se dozvěděly, odkud Italové jsou, a tak razantně setkání odmítly,“ uvedl pro Blesk Zprávy další zdroj.

„Tohle už přesahuje meze. Ještě ti Italové cestovali jinudy,“ pobouřil se zdroj Blesk Zpráv, jenž si kvůli obavě o práci v rodině nepřál zveřejnit jméno. Ředitelka týmu Klára Štefančová se podle něj nepostavila za zaměstnance a pobouřilo ji, když se dozvěděla, že informaci o setkání někdo „práskl“. 

Ředitelka: Speciální opatření nám neuložili

Štefančová situaci pro Blesk Zprávy krátce okomentovala. „Krajská hygienická stanice nám neuložila žádná speciální opatření pro dnešní jednání,“ uvedla. 

Přitom právě Lombardie, odkud Italové cestují, patří k rizikovým oblastem, kam doporučil premiér Andrej Babiš (ANO) nejezdit. „Riziko je stále větší, ostatně koronavirus se objevil u sousedního Rakouska, tak jsem se rozhodl, že svolám koordinační jednání,“ nechal se slyšet i hejtman Pardubického kraje Martin Netolický (ČSSD). A nyní míří do Pardubic potencionální nebezpečí.

Netolický Blesk Zprávám řekl, že o semináři ví. „Jsme hlavními členy Regionální rozvojové agentury, takže nás ředitelka o setkání informovala. Jedná se o seminář, kde budou dva Italové. Nevykazují ale žádné známky respiračního onemocnění, takže si myslím, že by to mělo být bez problému,“ uvedl.

„Vím také, že opravdu letěli z Curychu. Nemohu ale potvrdit, že by to bylo kvůli letištní kontrole,“ dodal hejtman.

Seminář by měl být součástí projektu Innogrow, který se zaměřuje na zvýšení konkurenceschopnosti malých a středních podniků ve venkovských oblastech. Součástí projektu je i spolupráce mimo jiné s Lotyšskem, Anglií, Bulharskem a právě i s Itálií. Itálii pak zastupuje Obchodní komora Molise a Lombardská nadace pro životní prostředí. Podle stránek projektu by se měla agentura s Italy potkat ve středu v odpoledních hodinách. 

 

 

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

EM1234 ( 6. března 2020 15:09 )

Řešení jediné vyhnout se Pardubicím a Praze móóóóc velkou oklikou.

Tina Petersen ( 3. března 2020 15:02 )

Ahoj, jmenuji se "Tina Petersen" Jsem z Odense v Dánsku. Byl jsem ženatý 9 let s Oliverem a oba jsme měli spolu dva (2) syny. Oliver byl můj milenec na střední škole, můj vysněný muž a já jsme ho milovali víc, než dokážou vyjádřit slova. Najednou můj manžel začal spát a dávat různé omluvy, proč se nemůže vrátit domů. Děti, které byly zvyklé být vždycky kolem svého otce, ho teď vidí ječmen. Začal mít vnější vztahy s jinými ženami a neuvažoval, jak se budou děti nebo já cítit.

Celý můj svět byl otřesen a zdá se mi, že jsem ztratil jediného člověka, kterého jsem kdy miloval. To se ještě zhoršilo v okamžiku, kdy požádal o rozvod ... Snažil jsem se, co mohl, aby mu změnil názor a zůstal se mnou a dětmi, ale veškeré úsilí bylo marné. Prosil jsem a zkoušel všechno, ale nic nefungovalo.

Průlom nastal, když mě někdo představil tomuto nádhernému, velkému kouzelníkovi, který mi nakonec pomohl ... Nikdy jsem nebyl fanouškem takovýchto věcí, ale prostě jsem se rozhodl neochotně vyzkoušet, protože jsem byl zoufalý a nezbylo mi na výběr ... Udělal zvláštní modlitby a použil kořeny a byliny ... Během dvou dnů mi Oliver zavolal a byl mi líto všech emocionálních traumatů, které mi způsobil, přestěhoval se zpět do domu a nadále šťastně žijeme jako jedna velká rodina. co úžasný zázrak doktor Zuzu udělal pro mě a moji rodinu. Pomohl mi také vyřešit můj problém s artritidou, se kterým se zabývám roky

Představil jsem mu mnoho párů s problémy po celém světě a měli dobré zprávy ... Jsem pevně přesvědčen, že někdo tam potřebuje pomoc. Pro naléhavou pomoc jakéhokoli typu kontaktujte lékaře Zuzu nyní prostřednictvím jeho e-mailu: doctor­zuzu­temple­@gma­il.com nebo WhatsApp ho na +2347013499818 a také kontaktujte doktora Zuzu na Vibru prostřednictvím +2347013499818

hradnisamohunka ( 26. února 2020 17:33 )

Bydlím kousek od Náchoda a znám spoustu lidí. Když se podívám na tu fotku, kdo tam demonstroval proti hamižnému Burešovi, tak se mi chce zvracet. Zrovna taková jedna hamižná a nenažraná paní, která jde stejně jako Bureš přes mrtvoly a nekouká se nalevo ani napravo, nejraději by vlastnila úplně všechno a úplně všechny. Tak to je dobrý paradox. Tak se zalkni, ty hladová nenažráná stará krávo a pojdi na přežrání blahobytem stejně jako Bureš!

Pepex ( 26. února 2020 17:26 )

zastřelit hned na letišti

tojedes ( 26. února 2020 17:05 )

Ať jede blbka vyjednávat do Lombardie sama a na rok ještě do Číny

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa