Koupě nové televize ale nepatří mezi levnou záležitost. Existuje však i možnost, jak ušetřit, a přesto si dopřát nové funkce dneška. Výborným řešením jsou Android TV boxy, které jsou schopny vaši „hloupou“ televizi změnit na chytré multimediální zařízení. Ty nejlepší Android TV boxy vybrali redaktoři recenzního portálu Testado.cz. Zároveň sepsali spoustu informací a rad, jak takový Android TV box správně vybrat.

Co umí Android TV box

Nejprve je důležité si vysvětlit, co vlastně Android TV box je. Jednoduše řečeno se jedná o malou krabičku, kterou propojíte s vaší televizí pomocí kabelu. Android TV boxy využívají operační systém Android, na něhož jste zvyklí z vašich mobilních telefonů. A právě tohle je obrovská výhoda, díky níž si můžete váš TV box propojit s mobilem. Pak není problém si prohlížet fotografie a videa přímo v televizi, aniž byste cokoliv kamkoliv kopírovali nebo stahovali. Android TV box toho ale umí mnohem víc.

Chytré TV boxy využívá technologii Wi-Fi, jsou schopny přehrát filmy z externího uložiště (z pevného disku, USB flash disku, microSD karty), a hlavně vaši „hloupou“ televizi promění na moderní chytré zařízení. Budete moci sledovat spoustu nových programů ve vyšší kvalitě (dle parametrů TV), sledovat seriály od Netflixu nebo HBO GO, poslouchat hudbu na Spotify nebo YouTube, stahovat zajímavé aplikace, streamovat obsah, hrát hry nebo dokonce ovládat televizi hlasem.

Autor: TV Android

Pokud ale nemáte možnost připojení k internetu, zajímavou volbou jsou také klasické set-top boxy. Jak jistě víte, přechod na nový digitální standard DVB-T2 již začal. Pokud danou technologii vaše televize nezvládá, své oblíbené pořady již nebudete moci sledovat. Spoustu času vám ušetří portál ChytrýVýběr.cz, který srovnal velké množství modelů, z nichž vybral nejlepší set top box DVB-T2 své kategorie za vás.

Android TV box pro každého

Velkou výsadou Android TV boxů je rychlost a přehlednost menu. Tyto boxy jsou konstruovány tak, aby vám přepínání mezi programy trvalo jen zlomek sekundy. Svižné ovládání oceníte při výběru filmů a vyhledávání. Menu je navíc kompletně v českém jazyce. Naprosto snadná a rychlá je také instalace. TV box stačí do vaší stávající televize pouze připojit kabelem a systém vás již krok za krokem navede. Instalaci tudíž zvládnou i lidé, kteří elektronice příliš nerozumí. Například i starší osoby.

Pokud patříte mezi velké příznivce značky Apple, pak vám doporučujeme Apple TV. Pořizovací cena je sice vyšší, na oplátku ale získáte špičkový TV box, který zvládá vysoké rozlišení a rychlý chod. Apple TV zároveň i skvěle vypadá.