Radegastovna Kolbenka, to je neopakovatelný zážitek nejen z piva, ale i z celkového prostředí. Vůbec první značková restaurace Radegastu v Čechách přináší atmosféru Moravy a Beskyd do kdysi nejprůmyslovější části Prahy – Vysočan. Teď už tu velké výrobní a skladové haly nenajdete a nenávratně pryč jsou i časy, kdy do původní restaurace Na zastávce chodívali zaměstnanci bývalého závodu Kolben a Daněk, i „na jedno“. Místo zapadlé putyky na periferii tu najdete kus Beskyd, kam můžete zajít nejen na pivo.

Součástí slavnostního otevření Radegastovny Kolbenky byl křest výčepu.
Autor: Radegast

Důstojný stánek pro správně hořké pivo

Původní hospoda stála jen na pivu. S tím, jak se mění životní styl, mění se i interiéry restaurací hospod. Přírodní materiály v jejich původní až „syrové“ podobě, dominantní výčep připomínající kamenný kvádr přímo z lomu a socha boha Radegasta v nadživotní velikosti, to všechno umocňuje pocit ze skvělého piva ve spojení s kvalitní gastronomií v pražské Radegastovně.

Kolbenka: Hladinku nebo šnyt.
Autor: Radegast

Nejčerstvější pivo je pivo z tanků

Pivo se tu čepuje rovnou z tanků, je tedy v nejlepší kvalitě a nejčerstvější. Dva interiérové tanky se blýskají v celé své kráse naproti výčepu a celý tankový arzenál doplňují další dvě „pětistovky“ v zachlazeném boxu ve sklepě. Pivo tu zkrátka dojít nikdy nemůže!

Tankové pivo je nejčerstvější a nejlepší variantou piva pro čepování, říká Václav Berka.
Autor: Radegast

Chceme, aby pivo chutnalo skvěle jako v pivovaru. Proto výčepní v Radegastovnách prochází školením sládků Plzeňského Prazdroje,“ říká obchodní sládek Plzeňského Prazdroje Václav Berka, a dodává, že dobrý výčepní se pozná už podle způsobu, jakým myje sklo. Tady v Radegastovně se myje pivní sklo zásadně ručně a pak se chladí ve vodní lázni umístěné u výčepu. Hlavním pivem je v Radegastovnách tanková Ryze Hořká dvanáctka, která se do hospod vozí přímo z pivovaru a je tak v kondici, ve které pivovar opouští.  

Tady v Radegastovně se myje pivní sklo zásadně ručně a pak se chladí ve vodní lázni.
Autor: Radegast

Hladinku nebo šnyt?

Výčepní v Radegastovnách mohou nabídnout všechny styly čepování podle přání hostů. Nejčastější je čepování na hladinku, ale umí i tradiční čepování nadvakrát, šnyt nebo u žen oblíbené mlíko. 

Fotogalerie
6 fotografií