Snížení nákladů na materiál hřebene až o 45 % - díky doplňkové tašce TONDACH

Tašky posuvné větrací pro připojení hřebene jsou, stejně jako všechny tašky a doplňky TONDACH, vyrobeny z vysoce kvalitního materiálu osvědčenými postupy. Díky tomu vynikají svou dlouhou životností, odolností a barevnou stálostí. Velmi pozitivní je však také fakt, že je při jejich aplikaci možné ušetřit až celých 45 % nákladů na materiál potřebný pro pokládku krytiny v oblasti hřebene střechy.

Taška posuvná větrací pro připojení hřebene usnadňuje především montáž

Při realizaci střech se skládanou střešní krytinou by měl být dle technických podmínek stanovených společností TONDACH takzvaný větrací průřez v oblasti hřebene minimálně 0,5 ‰ příslušné střešní plochy. Tohoto průřezu se běžně dosahuje prostřednictvím klasických větracích tašek. V případě střešní krytiny modelů Stodo 12, Falcovka 11 a Srdcovka 11 je však možné využít také speciálních keramických tvarovek, které jsou zároveň posuvné, větrací a využívají se pro připojení hřebene.

Každý model tašky TONDACH zahrnuje ve zvolené povrchové úpravě také doplňkové tašky
Autor: TONDACH

Mezi výhody tašky posuvné větrací pro připojení hřebene patří:

• možnost posunu po spodní řadě tašek až o 20 cm
• každá taška má větrací průřez 20 cm2
• a hlavně – není nutná montáž větracího pásu pod hřebenáč, který zvyšuje náklady

Montáž tohoto specifického druhu střešní tašky je také mnohem snadnější, a tedy i rychlejší a z hlediska případných nepřesností ze strany řemeslníků bezpečnější. Protože pak při jejich pokládce není třeba použití dalších střešních doplňků, jako je větrací pás hřebene nebo osazení větracích tašek, materiálové náklady se velmi snižují.

Vybíráte řemeslníka pro pokládku střechy? Zjistěte si reference

Dokonalá funkčnost střešní krytiny a její dlouhá životnost jsou však závislé také na výběru odborníků na její pokládku. Nepodceňujte proto kromě výběru kvalitního střešního materiálu ani výběr ověřených řemeslníků. Dobrým krokem je například zjištění dostatečného množství referencí dané firmy.

Katalog produktů TONDACH je ideální pro výběr vhodné krytiny a inspiraci
Autor: TONDACH

Dozvěděli byste se rádi o střešních doplňcích a novinkách od TONDACH více? Navštivte web www.tondach.cz nebo přehledný on-line katalog.