Do 20 let
Prostředky vaše i vašich rodičů by měly jednoznačně směřovat do vzdělání. Soukromé školy dnes již nejsou synonymem nekvalitního vzdělávání. I v Česku dnes existuje řada kvalitních škol s moderními učebními metodami, které naopak mají mnohdy před státním školstvím náskok. Děti nenutí memorování letopočty, ale učí je, jak pracovat v týmu, vést projekt, komunikovat a diskutovat. Například bilingvní škola Beehive nabízí studium českých osnov zároveň v češtině i angličtině a pomáhá tak studentům uplatnit se na pracovním trhu v Česku i zahraničí.

Autor: Beehive


„V době, kdy se děti, které jsou teď na základních školách, dostanou na pracovní trh, bude angličtina naprosto samozřejmým pracovním nástrojem všech. To co se naučí teď, je nebude zatěžovat v dospělosti, kdy se mohou naplno věnovat svým specializacím,“ říká ředitelka bilingvní školy Beehive Martina Přenosilová. Více info o škole najdete na http://www.beehive.cz/

25 let
„Z výdělku vždy 10 % stranou,“ zní zlatí pravidlo zdravých osobních financí. Penzijní spoření lze ovšem vybrat až v důchodovém věku, pro relevantní zisky z investic na burze je zase třeba mít znalosti a přehled o trzích. Ideálním řešením pro mladé tak může být nákup zlata. Investice do zlatých slitků je sázkou na jistotu, ale jejich cena bude vždy určena pouze momentální cenou zlata na trhu. Hledáte-li kousek s „přidanou hodnotou“, zkuste investiční mince, které nabízí například portál www.zlataky.cz. Kromě ceny samotného drahého kovu přinášejí navíc sběratelskou hodnotu. Je na vás, zda si vyberete pamětní medaili nějaké významné události, nebo třeba elegantní minci s krystalem Swarovski.

Autor: Zlataky.cz


„Mince jsou raženy s uvedenými nominálními hodnotami v platné peněžní jednotce. Unikátní mince vydává Česká národní banka, která se zavazuje mince kdykoliv přijímat zpět,“ vysvětluje Matěj Čeleš, investiční analytik portálu Zlaťáky.cz. výhodnou investici.

30 let
Krása není věčná. Věk, vítr, slunce a v neposlední řadě i životní styl. To vše ovlivňuje kondici, zdraví a vzhled pleti. V boji proti vráskám doporučujeme dermatologickou péči produktů značky Leorex,  která využívá nejnovější technologie a blahodárné účinky křemíku.

Autor: Leorex


Na trhu se nyní objevila řada péče o pleť Leorex, která obsahuje mimo jiné mikroskopické částečky křemíku. Křemík v lidském těle dodává pevnost a pružnost kostem, nehtům, vlasům a kůži. Díky nanotechnologiím se viditelný účinek dostaví téměř okamžitě, bez potřeby vpichů botoxových injekcí či operace. Složení péče je stoprocentně netoxické, testováno v nezávislých laboratořích v Izraeli a na trhu je v několika produktových řadách. Od pleťových masek, s viditelným efektem už do několika minut po použití, až po oční gely či liftingová séra. Výrobky jsou navíc obohaceny o drobné částice pravého 24karátového zlata pro zářivější pleť. O novince najdete více na http://leorex-cosmetics.cz/.

40 let
S přibývajícím věkem se stále více staráme o zdraví své a svých nejbližších. I doma nás ohrožuje řada bakterií způsobujících alergie, kterým se ale můžeme bránit. Rozhodně dobrou investicí do zdraví je pořízení vysavače Vivenso, který vysává podlahy přes vodní filtr a zároveň pere vzduch. Udržení pořádku v dětském pokojíčku nebývá nikdy snadné a s podobně výkonnými vysavači je to rychlá záležitost, navíc zbavíte pokoj svého potomka nebezpečných alergenů.

"Alergiím se v současném světě prostě nevyhneme. Minimálně v našich domovech můžete mít ovšem z tohoto pohledu příznivé prostředí. A ať se to nezdá, tak je důležité, jakým způsobem doma uklízíte. Praktické je proto používat při úklidu výkonné vysavače fungující na bázi voda-vzduch, které umožní snadnější život zejména alergiků na prach," říká známý pediatr a onkolog MUDr. Pavel Boček. Více o vysavačích Vivenso najdete na http://www.vivenso.cz/.

50 let
Na závěr jedno doporučení pro ženy ohledně preventivních prohlídek. Každým rokem roste výskyt civilizačních a dalších chorob – mezi jedno z nejčastějších onemocnění žen patří například děložní myom. Kvůli prevenci a včasné léčbě nejen tohoto onemocnění by proto měly chodit na gynekologické prohlídky i starší ženy po menopauze.

Autor: Shutterstock


„Myom je většinou nezhoubný nádor svaloviny děložní, který postihuje až 60 procent ženské populace.  Výskyt tohoto onemocnění u žen rok od roku celosvětově roste,“ vysvětluje primář kliniky GynCentrum Petr Pícha. Objednat se na preventivní prohlídku můžete na http://www.gyncentrum.cz/.