Zejména ve velkých firmách se práce v otevřených kancelářích stala normou. Zaměstnanci, kteří zde pracují, se ale musí vypořádat se spoustou rušivých faktorů jako je zvonění telefonů, vyřizování hlasitých hovorů, neustálé klepání do klávesnice a další kancelářský hluk.

V kanceláři trávíte přibližně 160 hodin za měsíc, což určitě není zanedbatelná doba… Proč si tedy pracovní prostředí nezpříjemnit?

* Omezte hluk

Ztlumte si vyzvánění telefonu a hovory si vyřizujte mimo otevřenou kancelář, např. v zasedacích místnostech. Pokud rádi při práci posloucháte hudbu, pořiďte si kvalitní sluchátka a hlasitost nastavte tak, aby nerušila kolegy ve vašem okolí.

Autor: Shutterstock

* Jste nemocní? Raději zůstaňte doma

Teplota, rýma, bolest v krku… Co teď? Zůstat doma a léčit se, nebo jít do práce a čekat, zda se nemoc rozvine? Sdílíte-li klimatizovanou kancelář s více kolegy, je bezohledné na ně prskat bacily. Přesto mnoho lidí jde s nemocí do práce a doufá, že je spasí hrníček horkého čaje. Vůbec si neuvědomují, jakou nepříjemnou věc můžou způsobit sobě i svým kolegům z práce.

* Oběd k pracovnímu stolu prostě nepatří

Mezi zapovězená jídla určitě patří ryby, zrající sýry, cokoli s česnekem a cibulí, jídla z čínských bufetů. Pokud z jakéhokoliv důvodu nestíháte oběd mimo vaši kancelář, myslete nejen na své chuťové buňky, ale i na pohodu vašich kolegů. Ne každému může vonět například vajíčková pomazánka…

Autor: Shutterstock.com

* Uklízejte si pravidelně své pracovní místo

* Nekřičte na kolegy přes stoly ostatních. Použijte mobilní telefon, e-mail nebo si za kolegou prostě dojděte

* Neřešte před ostatními své osobní záležitosti

 

Nabídky práce, ale i dobré rady, které se vám mohou hodit, naleznete na portálech www.prace.cz a jobs.cz.