Česko

Česká zima na horách je krásná
Autor: profimedia.cz
Podku vám finanční situace neumožní vycestovat do zahraničí, nic si z toho nedělejte. I v tuzemsku najdete spoustu wellness hotelů, kde si můžete odpočinout i s dětmi. Vyzkoušejte třeba Weollness hotel Svornost v Harrachově nebo hotel Srní v srdci Šumavy. Díky horské poloze tu kromě turistických stezek máte i možnost lyžování nebo běžkování a spojit tak příjemnou odpočinkovou dovolenou se zimními sporty.

Slovensko

Tatranské vrcholky jsou oázou klidu
Autor: profimedia.cz
Procházky přírodou vám dokonale vyčistí hlavu, blahodárné procedury zase uleví vašemu tělu. Ať už zvolíte přímo vyhlášené lázeňské město Piešťany, nebo se necháte hýčkat v některém z welness hotelů, budete se cítit krásně uvolněně a zapomenete na všechny povinnosti, které vás doma čekají. A to díky sauně, zábalům, koupelím, plaváním v bazénu a masážím.

Rakousko

K Vídni aptří zábavný lunapark Prater, tam sice moc klidu neužijete, ale rozhodně přijdete na jiné myšlenky
Autor: profimedia.cz
Sousední země se může pochlubit množstvím kvalitních lázeňských rezortů. Léčivé termální prameny nebo rašeliny můžete využít jak pro tradiční lázeňské léčebné pobyty, tak pro wellness a relaxaci. V nejznámější vinařské oblasti Wienviertel, která je nedaleko českého hraničního přechodu Mikulov, najdete Therme Laa. Středisko nabízí jak relaxaci a wellness, tak zdravotní a rehabilitační služby. Bazény v celém areálu včetně vodního a saunového světa jsou napájeny z léčebného pramene Laa Thermal. Díky poloze lázní a personálu, který z větší části mluví česky, se zde navíc budete cítit jako doma.

Itálie

Římské koloseum láká k romantickým a klidným porcházkám
Autor: profimedia.cz
Vyzkoušejte příjemnou kombinaci, kdy si přes den užijete skvěle upravené alpské sjezdovky a večer zregenerujete tělo v lázních. Itálie nabízí ze všech alpských destinací nejlepší poměr mezi cenou a kvalitou dovolené. „Například ve středisku Bormio najdete sjezdové tratě všech obtížností, poloprázdné svahy a už od začátku prosince vynikající sněhové podmínky. Místní termální lázně nabízí několik propojených bazénů, řadu atrakcí pro děti a masážní a relaxační centrum,“ doporučuje Martin Řimnáč, výkonný ředitel CK NEV-DAMA.

Egypt

Egyptské památky stále dýchají tajemstvím
Autor: profimedia.cz
Hurghada nabízí skvělé koupání a písčité pláže, které jsou jako stvořené pro podzimní relaxaci. Jen několik metrů od břehu přitom uvidíte bohatství Rudého moře. Kromě koupání a opalování se v listopadu v Egyptě lze věnovat třeba i golfu. „Toto období je pro dovolenou v Egyptě ideální. Rudé moře má kolem 28 stupňů, a zaručuje tak příjemné koupání i šnorchlování. Užít si tu můžete například i golf,“ říká Stanislav Zíma, marktetingový ředitel CK Exim tours.

Milujete panenské bílé pláže? Pak si nenechte ujít výlet na ostrov Giftun. Asi po hodině plavby jachtou se ocitnete na osamělé pláži, kde se dá celý den lenošit pod rákosovými slunečníky a užívat si koupání.

Kapverdské ostrovy

Klid pláží na Kapverdách
Autor: profimedia.cz
Skvělou variantou dostupné exotiky jsou Kapverdy, česky nazývané Ostrovy Zeleného mysu. A to nejen finančně. Za 6,5 hodiny se ocitnete uprostřed rovníkového Atlantiku na pláži srovnatelné s Karibikem. Vzhledem ke své poloze jsou ostrovy ideálním místem odpočinku u stále teplého moře. Navíc se nesetkáte s tím, že by místní pláže byly přeplněné. civilizací.

Fotogalerie
7 fotografií