Stovky fanoušků, převážně dívek, čekaly v sobotu i několik hodin před pražskou O2 arenou na začátek večerního koncertu kanadského zpěváka Justina Biebera, kterého proslavila hudba i četné skandály. I když Justin zrušil odpolední zvukovou zkoušku, nebylo se čeho bát, na své české fanoušky se už celý den těšil. Na samotném koncertě to ale moc znát nebylo…

Koncert trval neuvěřitelné dvě hodiny. Justin nastoupil na plac přesně na čas podle programu pět minut po půl deváté a okamžitě odstartoval famózní show, která u nás nemá obdoby. Taneční party, kterou v O2 areně rozjel byla skutečně skvělá – Justin mimo jiné zpívá ve skleněné kostce nebo předvádí, jak cvičí ve visutém ringu.

Problémem pořadatele byl ovšem fakt, že do haly vpouštěli fanoušky až příliš pozdě. Mnoho z nich se tedy dovnitř dostalo až v druhé půlce prvního setu Justina Biebera!

Mnoho fanoušků ale Bieber zklamal zpočátku velmi chladným přístupem. Prahu a místní fanoušky ani nepozdravil a na rozdíl od mnoha jiných umělců se ani nepokusil mluvit česky. V druhé polovině koncertu se ho fanynky pod pódiem mohly zeptat na pár otázek – jednu zajímalo, zda má rád Prahu, na což Justin odpověděl, že Praha je fajn.

Nakonec si pár fanoušků pozval na pódium, aby si s ním zatančili. První půlku chladného setu tak alespoň trošku napravil.

Kanadský zpěvák v Praze představil své album Purpose, jehož skladby prokládal – k velkému úspěchu a ryku fanynek – těmi největšími hity. Ozvučení haly bylo vskutku skvělé, Justin na místní zvukaře také spoléhal, proto ani neprovedl zvukovou zkoušku. Podle mnohých ale Justin zní, že je trošku nachlazený – a to i přestože mnoho písniček zaznívá pouze z playbacku.

Koncert Justin ukončil hitem Sorry, při kterém se na pódium snášel od stropu déšť.

Publikum se skládalo především z žen a dívek ve věku od osmi let do přibližně pětadvaceti. Rodiče zde zastupovali starší věkovou kategorii většinou jako doprovod. 

Skutečným překvapením byl fakt, že ačkoliv byla O2 arena zcela vyprodaná, v hale bylo mnoho prázdných míst včetně poloprázdné plochy pro stání. Překupníkům, kteří lístky prodávali i za neuvěřitelných 12 000 korun, totiž zůstalo mnoho vstupenek v ruce.

Příznivci popové hvězdy se na dlouhé čekání v mrazivém počasí vybavili dostatkem občerstvení, teplým oblečením či dekami, organizátoři jim připravili čaj. Pražská policie podle své mluvčí Andrey Zoulové zajišťuje při podobných velkých akcích ve vysočanské aréně veřejný pořádek a usměrňuje dopravu před koncertem i po jejím skončení. Organizátoři ani policisté zatím nemuseli řešit žádné incidenty. „Záchranná služba před koncertem nemusela nikoho ošetřovat,“ uvedl před 18:00 mluvčí Dominik Horn.

Dvaadvacetiletý Bieber zavítal do České republiky poprvé v rámci svého turné Purpose World Tour. Do Prahy přiletěl v noci z polského Krakova v doprovodu svého psa – fenky yorkšírského teriéra Esther, kterou si pořídil před rokem. Ubytoval se v hotelu Four Seasons na vltavském nábřeží.

Fotogalerie
35 fotografií