Nechranická vodní nádrž o rozloze 1300 hektarů nabízí dobré podmínky pro vodní sporty, hlavně pro jachtaře a surfisty. Voda je tu čistá, i když zatím dost studená. Dojem nijak zásadně nenarušuje ani panorama chladicích věží a komínů elektrárny Tušimice I na protějším břehu.

Protože je začátek prázdnin, kemp i okolní ubytovací zařízení jsou zatím poloprázdné, také ve vodě je provoz minimální. Na své si přijdou i cyklisté, cyklostezka do Žatce je opravdu parádní.

Kemp je slušně vybaven a navíc jeho šéf Jiří Bárta (44), kterému pomáhá jeho syn Tomáš (18), je pohodový chlapík. Vše ochotně vysvětlí a poradí. Postaví se čelem i k dotazu Blesku, co to ve vzduchu tak strašně páchne. "Jo, to je nedaleký prasečák, jednou dvakrát za den se stočí vítr a je trochu cítit. Za to taky platíte obci Chbany rekreační poplatek, to ve městě určitě nemáte, co?" usmívá se správce. Tomáš dodává, že jsou ale i dny, kdy to od prasečáku nefoukne.

Celkově působí kemp čistě, včetně sociálních zařízení a sprch. Příjemně překvapí nerezové dřezy v "kuchyňce". Stůl na úpravu ryb určitě potěší rybáře, kterých sem jezdí podle správce hodně. A vytahují prý slušné kousky!

Fotogalerie
2 fotografie

V kempu je také obchod, kde člověk dostane základní potraviny. Na dosah je i příjemná hospůdka, kde si můžete v době oběda vybrat ze čtyř slušných hotovek za 65 korun. Desítka gambrinus přijde na 18 korun. Kdo hledá noční život a diskotéky, pro toho asi nebudou Vikletice zrovna tím pravým místem. Rodiny s dětmi, sportovci a rybáři budou naopak spokojeni.

Východ slunce v: 04:55

Západ slunce v: 21:12

Vše o kempu Vikletice včetně názorů návštěvníků se dozvíte zde.


Prázdninový inspektor

Blesk posílá do terénu prázdninové inspektory. Potkáte je v kempech po celé republice. Budou se zajímat o to, jak se "bydlí" v českých a moravských kempech, jaké služby se kde nabízejí, jaká je hy giena a kolik to vše stojí a jestli to stojí za to... Inspektor osloví možná i vás, které potká v kempu, a rozhodně uvítá vaše zkušenosti!

Dnes testujeme: Autocamp Osek (Teplice)

Zítra testujeme: Autocamp Klůček (Máchovo jezero)