Které jsou ty nejvýraznější?

Návrat domů

Zážitky z cesty do Paříže byly úžasné, přesto jsme se po 15 dnech už hodně těšili domů. Návrat nám ale ještě znepříjemnili pracovníci na odbavovacích přepážkách na pařížském letišti Charlese de Gaulla.

Nejprve nás pořádně podusili s demontáží kol. Museli jsme vyfouknout duše, demontovat přední kolo, narovnat řidítka souběžně s rámem a také pedály měly přijít pryč. Zkuste je ale odmontovat cestovním nářadím.

Následně nám ještě důkladně prohrabali všechna zavazadla. Tyto útrapy ale rychle odnesl překvapivý zážitek z cesty letadlem do Prahy. Kapitán Jan Šťastný nás osobně uvítal na palubě boeingu a spolucestující nám spontánně aplaudovali.

Fotogalerie
1 fotografie

Rozmary počasí

Průtrže mračen a silný vítr, to byli naši největší nepřátelé. Jen krůček před cílem si na nás příroda pořádně smlsla a ve Francii nás po tři dny nepřetržitě prověřovala prudkými lijáky a mohutným vichrem. Dala nám tehdy pořádně do těla a pohrávala si i s naším zdravím. Desítky kilometrů jsme absolvovali na kole úplně promočení. A v cíli 'mokrých ' etap jsme pak vždycky sváděli marný boj o suché oblečení.

Sladký triumf

Povedlo se! Přesně v neděli 8. června ve 13.39 jsme stanuli pod Eiffelovkou. A pokořili jsme tak zrádnou Panevropskou cyklostezku.