Tentokrát už jsme si "krásku na Seině" vychutnali jako skuteční labužníci. V klidu a pohodě, beze spěchu a stresu. Prostě nádhera…

V neděli večer, když jsme se po poslední etapě ubytovali v kempu poblíž obávaného Boloňského lesíka, nám teprve začalo docházet, co jsme vlastně dokázali.

"Zmáknout 1525 kilometrů za 15 dní je docela slušný výkon a moje nebohé tělo se z toho bude ještě určitě pár dní vzpamatovávat," říká Vašek. Na kondici nám nepřidalo ani spaní ve stanech. Ráno jsem se jen ztěží přemlouvala rozlámané tělo k jakémukoliv pohybu.

Po takové štrece jsem snila spíš o měkké posteli, než takovém "betonu". S nesmírnou úlevou jsme pak ráno stany naposledy zbourali. Ten Vaškův náročná cesta naprosto vyřídila. Ještě v kempu proto putoval do nejbližší popelnice.

Fotogalerie
4 fotografie

Dopoledne jsme se vrátili do centra Paříže. Znovu jsme si vychutnávali ty největší krásy francouzské metropole. Naše cesta proto ještě jednou vedla k Vítěznému oblouku, Eiffelovce, Elyseejskému paláci nebo na Montmartre. U Vítězného oblouku jsme obdivovali díla sympatického pouličního malíře Victora.

Dali jsme se s ním na chvíli do řeči a nakonec si jako vzpomínku na Paříž koupili za 10 euro dva z jeho výtvorů. Vychutnali jsme si také kouzelnou atmosféru pařížských kaváren. Ta fantastická pohoda člověka hned pohltí. Ještě krátká toulka rušným centrem a s pocitem naplnění a nepopsatelného štěstí jsme se vydali na letiště Charlese de Gaulla.

"Rozebírka" a balení kol nám daly totiž před odletem ještě zabrat. Krátce po jedenadvacáté hodině nabralo naše letadlo směr Praha a z Paříže se stala jen krásná vzpomínka.

Z Paříže zdraví Lucka


Chcete se reportérů cestujících na kolech do Paříže na něco zeptat? Zajímá vás, jak jsou na tom se silami? Pak neváhejte a napište jim na tip@blesk.cz, nebo volejte na horkou linku Blesku 724 249 000.


  1. Reportéři Blesku chtějí pokořit Panevropskou cyklostezku
  2. Horská kola se změnila v dálkové speciály
  3. Blesk už v neděli šlápne do pedálů
  4. Poslední přípravy na cestu do Francie
  5. 1. etapa: První etapu ohrozilo hektické balení
  6. 2. etapa: Lucie hlásí: Kolo opraveno a jede se dál
  7. 3. etapa: Bavorsko: Konečně pořádná cyklostezka!
  8. 4. etapa: Rovinatá idylka i kopcovité peklo
  9. 5. etapa: Málem nocovali pod širákem
  10. 6. etapa: Považují nás za Američany
  11. 7. etapa: Průtrž mračen jako z hororu
  12. 8. etapa: Hvězdami v nočním lokále
  13. 9. etapa: Přátelští domorodí cyklisté
  14. 10. etapa: Ve francouzském pelotonu
  15. 11. etapa: Štěstí, že Francouzi jsou při nás...
  16. 12. etapa: 'Vezměte to po dálnici'
  17. 13. etapa: Deštivá tvář Francie
  18. 14. etapa: Typická francouzská pohostinnost
  19. 15. etapa: Pokořili Eifelovku