To leží v provincii Kuang-tung, kam musel putovat ze svého domovského města Tchaj-che v provincii An-chuej celých jednasedmdesát dní.

O příběhu důchodce informoval deník Southern Daily. Stařík měl původně putovat za adoptivním synem vlakem, ale veškeré jeho úspory mu ukradl neznámý zloděj ve chvíli, kdy se na cestu vydal. Tak se rozhodl jít pěšky. Celou cestu žebral o jídlo a mnohdy se musel spolehnout na zkažené potraviny v popelnicích.

"Neviděl jsem ho dva roky. Přišel jsem, abych ho navštívil a řekl mu, aby se o mě nestrachoval a vydal se na cestu dobra, během pobytu ve vězení," citoval deník bezejmenného poutníka.

Důchodce ale málem cestoval zbytečně. Neměl totiž u sebe žádný průkaz totožnosti a bez něj nesmí vedení věznice nikoho k odsouzeným pustit. Příběh seniora a jeho více než dvouměsíční poutě však dozorce fascinoval a rozhodli se pro výjimku.

"Obvykle požadujeme, aby návštěvník ukázal doklad totožnosti, ale jeho byl ukraden spolu s penězi," vysvětlil dozorce Liou Kuang-chuej.

Vězeň Sie Fej pak novinářům svěřil, že poutník je jeho adoptivním otcem. Trestance si osvojil po smrti jeho biologických rodičů. Ti zemřeli, když odsouzenému bylo deset let.

"Adoptoval mě a miloval opravdu velice, ale já nemám nic, čím bych mu to splatil," uvedl vězeň pro Southern Daily.

Na lístek na vlak domů se seniorovi nakonec složili zaměstnanci věznice.