Vinobraní je v plném proudu. Podle vinařských odborníků se letos máme nač těšit. 4. - 6. října 2007 Burčákové slavnosti Akce, která je v Hustopečích vždy vrcholem roku, je věnována typickému nápoji tohoto kraje - burčáku. Slavnosti nabízí velké množství různých kulturních akcí a jsou rovněž místem přijímání nových členů tzv. Burčákové Unie - nezávislého státního útvaru, spojujícího obce a města s kladným vztahem k tomuto moku.


6. října 2007 Na kole vinohrady Uherskohradišťska Výběr z několika tématických cyklistických tras, bohatý kulturní program a ochutnávku lahodného vína z moravských vinic - to vše nabízí svým účastníkům akce s názvem Na kole vinohrady Uherskohradišťska. V sobotu 6. října se budou moci cyklisté postavit na start stezky Muškátu moravského, Rulandského bílého či Blanického roháče a jako čtvrtý v pořadí je připraven okruh nejkratší, tzv. rodinná trasa za historií a vínem. Registrace účastníků bude probíhat na Masarykově náměstí v Uherském Hradišti od osmi do devíti hodin ráno. Startovné činí 90 Kč a v jeho ceně je mapa zdejších vinných cyklostezek, sklenka a nálevka na víno, volné vstupné do vybraných historických památek a vzorek vína dle výběru. Během dne povzbudí cyklisty na cestě živé vysílání ze sklepení v Blatnici a odpoledne po dojezdu do cíle se mohou těšit na bohatý kulturní program.
6. - 7 října 2007 Vinobraní na Pražském hradě Ačkoliv se většina vinařských akcí koná na Moravě, nepřijdou tentokrát zkrátka ani Pražané. V netradičním prostředí Královské zahrady Pražského hradu se uskuteční letos již II. ročník prezentace vína spojený s výstavou vinařství a vinohradnictví v Míčovně a ochutnávkou vín. Přístupný bude po oba dva dny od 10 do 18 hodin. Součástí programu budou i tématické komentované vycházky exteriéry Pražského hradu a doprovodný program za účasti dětských pěveckých sborů z Moravy.
12. a 13. října 2007 Zážitková gastronomie se speciálními víny Smysly zcela jistě potěší zážitková gastronomie, která vychází z jedinečné kombinace vína a konkrétního pokrmu. Během večeře v hotelu Happy Star ve Znojmě bude taji jedinečné kombinace speciálně vybraného pokrmu s konkrétním vínem provádět Branko Černý. Spojením pokrmu a vhodného vína vzniká celek, jehož zážitková hodnota je výrazně vyšší, než zážitek z jídla či vína jednotlivě.
23. - 26. října 2007 Kurz Sommelier Kurz pořádaný Vinařskou akademií Valtice vede k získání osvědčení "Sommelier" je určen především pracovníkům v gastronomii, vinotékách, obchodníkům vinařských firem, ale i konzumentům, kteří chtějí být v tomto oboru vzdělaní. Ve Valticích budou přednášet odborníci na nejvyšší úrovni a výuka je doplněna zahraničními a tuzemskými exkurzemi.