Skorpios byl kdysi domovem lodního magnáta Aristotela Onassise. Byly zde vyfoceny fotografie nahé Jackie Kennedyové (tehdy už Onassisové), které oběhly celý svět v magazínu Hustler. 

Jekatěrina Rybolevová zaplatila tehdy za ostrov v přepočtu více než 2,6 miliard korun. Rus Rybolev byl sice po začátku války na Ukrajině sankcionován přímo Ukrajinou, západem ale nikoli. Oligarcha naopak štědře přispěl Červenému kříži, aby se distancoval od Putinovy invaze.

Na Scorpiosu má nyní vzniknout velký luxusní rezort. Ambiciózní projekt s názvem VIP Exclusive Club byl schválen řeckou vládou v prosinci 2020 a má být dokončen do konce roku 2023. V roce 2024 by tam mohli zavítat první hosté.

Týdenní pobyt v rezortu by měl stát v přepočtu více než 26 milionů korun. Ostrov bude dostupný pouze lod či letecky. V místě by kromě hotelů, barů a restaurací měl být také heliport, tenisové kurty nebo fotbalový stadion. 

Předpokládá se, že ostrov bude přísně střežen ostřelovači a bezpečnostními kamerami, aby byla zajištěna maximální bezpečnost návštěvníků. 

Video
Video se připravuje ...

Aristoteles Onassis: Od ničeho až po světového miliardáře Videohub

Fotogalerie
28 fotografií