Navštívit Řím bez návštěvy Vatikánu nejde a co by to bylo za výlet, kdybyste se nestavili v italské kavárně poblíž místa, kde sídlí papež, a nenasávali tamní atmosféru. Ovšem na výběru kavárny si dejte pořádně záležet, pakliže nechcete přijít o celé jmění!

Pokud cestujete do italské metropole a ještě ke všemu na turistická místa, je jasné, že si v tamních kavárnách připlatíte, jenže pokud zajdete do kavárny Caffe Vaticano a dáte si například tři kávy a dva hamburgery, tak vás při placení trefí možná šlak.

Kavárna je totiž profláknutá přemrštěnými cenami. „Strašný servis a protivní lidé. V menu nejsou ceny, rozhodují se, kolik naúčtují, jak chtějí,“ píše na slavné cestovatelské stránce TripAdvisor turista, který má s kavárnou nepříjemné zkušenosti. Další píše, že navštívit kavárnu je jako být okraden za bílého dne.

Špatné zkušenosti s návštěvou kavárny má i Emma Cheppy, která na sociální síť Facebook a na TripAdvisor publikovala fotografii účtu. Na první pohled v příjemné kavárně si s přáteli objednala tři kávy a dva hamburgery, ovšem poté, co jí obsluha přinesla účet, byla v šoku. Za dvě cappuccina si řekli 16 euro, za kávu americano doppio 8 euro a za dva hamburgery 50 euro! Za tři položky tak Emma nechala v kavárně 81,40 euro, což je 2098 kč!

„Návštěvníci Říma pozor: Caffe Vaticano natahuje turisty zjevně delší dobu. Prostě se mu vyhněte a najděte si jiné místo poblíž Vatikánu, kde se najíte. Jejich tam spoustu,“ napsala na sociální sítě. „Jídlo bylo průměrné a ceny dvojnásobné, jestliže ne trojnásobné oproti jiným místům v Římě. Menu bez cen měl být varovný signál,“ okomentoval její příspěvek jiný nespokojený host.

5718324:gallery:true:true