„Všímaví svědci zalarmovali strážníky, kteří našli matku uvnitř restaurace, jak si povídá se svou matkou, tedy babičkou dítěte,“ řekl Michal Beneš, mluvčí městské policie Ostrava.

Šokovaní strážníci navíc zjistili, že matkou je mladistvá dívka (17), která navíc byla úplně namol. „Orientační dechová zkouška potvrdila hodnotu dvě promile alkoholu,“ popsal mluvčí.

Opilá už přišla

V tomto stavu do podniku údajně už dorazila. „Vypověděla to jak mladistvá, tak její matka i servírka. Ta, když viděla v jakém je stavu, odmítla jí podat alkohol a tudíž její věk ani nezjišťovala,“ dodal Michal Beneš.

Strážníci se mladé ženy ptali, proč kočárek nechala stát venku. „Nechtěla jsem ho tahat dovnitř a navíc jsme na něj s matkou z hospody dobře viděly,“ vysoukala ze sebe. Babička dítěte jen přitakávala a slíbila, že dceru odvede domů. Strážníci je tedy propustili.

Tím však ještě celá věc nekončí. Nezodpovědná máma může čekat návštěvu ze sociálky. „Věc jsme oznámili orgánu sociálně právní ochrany dětí k dalšímu šetření,“ uzavřel Beneš.

VIDEO: Učitelka se starala o 18 dětí s 1,5 promile v krvi, soud se s ní nemazal.