Jestli si někdo představuje Japonsko jako konzervativní zemi, měl by 15. března podívat do města Komaki. Tento den se tam každý rok konají oslavy plodnosti, které jsou v známé spíš pod názvem „festival penisů“. Kromě slavících lidí totiž ulice zaplaví desetitisíce panských přirození, nedá se před nimi utéct.

Hlavní atrakce tradičního svátku v leckom může vyvolat pořádný komplex. Jde o dva a půl metru dlouhou sochu penisu z cypřišového dřeva, kterou v průvodu nese 18 mužů. Nosičům lascivního břemene ještě před tím šionističtí mniši očistí cestu rozhazováním soli.

Dřevěný pyj muži nesou ze svatyně Kumano-ša do svatyně Šimej-ša. Nosiče 300kilové klády doprovází davy lidí a někteří z nich mají dokonce to štěstí, že můžou obrovský úd políbit na špičku. Bizarním průvodem lidé oslavují hojnost a hlavně plodnost, kterou všudypřítomné penisy neúnavně připomínají.

Událost je stále populárnější a v Komaki se v půlce března potkávají nejen rozjuchaní Japonci ale i turisté. Vždyť také fotku s tak velkým dřevěným penisem jinde na světě neuděláte.

Fotogalerie
37 fotografií