Na instagramu příběh téhle rodinky sledují desetitisíce uživatelů. Tracy (35), Rob (38) a jejich děti Marli (5) a Ziggy (3), cestují po celé Austrálii, fotí dokonale vyhlížející fotky a žijí sen mnoha dobrodruhů. Sami ale připouštějí, že někdy není cestování s malými dětmi jednoduché.

„Chybí nám luxus nějaké chůvy natož pak babičky. Když někdo z nás dvou musí pracovat, ten druhý se jednoduše obětuje,“ vypráví Rob. Podle jeho slov je pak nejtěžší žít pohromadě s celou rodinnou na tak malém prostoru dvacet čtyři hodin denně, sedm dní v týdnu. „Většina lidí netráví tolik času pohromadě, když si člověk uvědomí, že je tu práce, péče o děti a škola. Tady je navíc vše umocněno absolutní ztrátou soukromí a životem v krabici na kolech,“ popisuje otec “dobrodruh“.

Jeden z hlavních cílů rodičů také bylo naučit děti vyrůstat bez telefonů a počítačů, ani to však není nic jednoduchého.

„Když se děti nudí a vy jim nechcete dát telefon, je zapotřebí mít po ruce spoustu věcí. Hračky, jídlo. Občas cesta trvá, neutíká to. Máme u sebe pořád několik tašek věcí,“ poodhaluje Tracy.

Problémem je i to, že rodiče pomocí mobilů a notebooků řeší svojí práci. Oba pracují jako novináři na cestách, starají se i o svůj blog a již zmiňovaný Instagram. „Nechceme, aby nás děti viděli pořád na telefonech, proto se snažíme nalézt takovou zlatou střední cestu mezi prací a užíváním si cestování s našimi potomky,“ říká Rob.

Rodina zápasí také s finanční stránkou. Aby vyžili, stanovili si týdenní limit 1 tisíc dolarů. V tom je započítán i benzín a poplatky za kempy. Ne vždy se ale dá rozpočet dodržet. „Když jsme o vánocích byli v Tasmánii, bylo tam tolik dobrot, víno, sýry. Nešlo se držet rozpočtu,“ říká Tracy. „Musíme pak ubrat někde jinde,“ dodává.

V neposlední řadě je na cestách podle jejich slov těžké udržet stálý kontakt s přáteli a rodinou. I na to však mají jednoduché řešení. „Dá se to vyřešit videohovory a navíc, už několikrát nás kamarádi na cestách navštívili."

Byť se ale jejich život najednou tak snový nezdá, vše pro ně převyšuje dobrodružství a zážitky, které společně prožívají. „Z našich dětí určitě díky tomu vyrostou skvělí lidé. Sdílíme spolu tolik úžasných zážitků. Je to to nejlepší, co jsme mohli udělat,“ neskrývají nadšení oba rodiče.

Fotogalerie
18 fotografií