Univerzita Knoxville College vznikla v roce 1875 na popud presbyteriánské církve. Ačkoliv se školní zařízení pro osvobozené afroamerické otroky tehdy nesetkalo s velkým pochopením, do školy se hned první rok přihlásilo přes sto studentů. Knoxville College navštěvovala ale i řada bělochů a to až do roku 1901, kdy Tennessee přijalo kontroverzní segregační zákon, který znemožnil, aby černoši a běloši studovali spolu na jedné škole.

Studenti Knoxville College se v následujících desetiletích nejednou přičinili v boji za práva Afroameričanů. A válku s rasismem nakonec vyhráli, se školou to ale šlo paradoxně od té doby z kopce.

V 70. letech začala mít velké finanční problémy a o necelých 30 let později dokonce přišla o akreditaci. Zájem studentů postupně opadal a spolu s tím raketově rostly dluhy školy, až nebylo ani na elektřinu. Veškeré snahy o záchranu včetně organizované sbírky byly marné.

V roce 2015 se zapsalo do studia pouhých 11 lidí a v tom samém roce byla univerzita dočasně uzavřena. Původně se doufalo, že se brány školy otevřou znovu na podzim 2016, nakonec k tomu ale nedošlo a od té doby její areál chátrá. Jak to v něm vypadá, se můžete podívat v galerii pod článkem.

Video: Detroit: Město duchů

Fotogalerie
16 fotografií