Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Země piva a čokolády zve na návštěvu: 10 tipů, kam se vydat v Belgii

/
  • Země piva a čokolády zve na návštěvu: 10 tipů, kam se vydat v Belgii.
    10. dubna 2017 ● 16:00

    Pivo, čokoláda a hranolky! Belgie je zemí laskominám zaslíbená. Přijde si tu ale na své úplně každý. Od milovníků historických památek, přes nadšence do vojenství, až po beznadějné romantiky! Pojďte se s námi podívat na 10 tipů, kam se v Belgii vydat.

  • 1.

    Země laskomin

    Belgie je zemí, kde se chuťovým buňkám našinců bude velmi líbit. Ať už jste milovníky piva, či sladkého, přijdete si tu na své. Kdo v Belgii neochutnal místní pivo, čokoládu, hranolky a vafle, jako by tu nikdy nebyl.

    Belgické pivo
    Autor: 
    Belgické hranolky
    Autor: Shutterstock
    Belgická čokoláda je vyhlášená po celém světě.
    Autor: Shutterstock

  • 2.

    Plavba kanálem v Bruggách

    Středověké město Bruggy je vyhlášené svým historickým centrem, které je zapsáno na seznamu světového dědictví UNESCO. Nejlépe si město užijete plavbou po místních kanálech, díky kterým se Bruggám přezdívá „Benátky severu“.

    Bruggy
    Autor: Shutterstock

  • 3.

    Brusel

    Náměstí Grand-Pace, čurající chlapeček Manneken-Pis, Atomium a park miniatur evropských dominant. V Bruselu na vás čeká spousta zajímavých míst, které musíte vidět. Více se dočtete v tomto článku:

    Navštivte Brusel!
    Autor: Wikipedia

  • 4.

    Hrad Gravensteen

    Středověký hrad Gravensteen se tyčí u města Gent a jeho historie sahá až do 12. století. Na hradě sídlila flanderská hrabata a po jejich odchodu sloužil jako soudní dvůr, vězení i továrna. Koncem 19. století měl být srovnán se zemí, naštěstí se ale uchoval do dnešní doby.

    Hrad Gravensteen
    Autor: Shutterstock

  • 5.

    Royal Museum of the Armed Forces and Military History

    Královské muzeum ozbrojených sil a vojenské historie najdete v Bruselu a jeho návštěva je povinností pro každého armádního nadšence. Vystavují se tu zbraně, uniformy, vrtulníky, letadla i tanky. Najdete tu dokonce i exponáty z Česka!

    Royal Museum of the Armed Forces and Military History
    Autor: Reprofoto Youtube, Twitter, Facebook, Wikipedia, archiv

  • 6.

    Rubensův dům v Antverpách

    Génius barokního malířství Peter Paul Rubens se svým dovednostem naučil v Antverpách, kde prožil i většinu svého života. V roce 1610 si tu dokonce navrhl a postavil svůj dům v řecko-římském klasickém stylu s lehkou dávkou italské elegantní renesance. Dnes je z něj jedna z nejnavštěvovanějších památek Belgie.

    Rubensův dům v Antverpách
    Autor: Shutterstock

  • 7.

    Královské skleníky Laeken

    Kdo má rád zahradničení a rostlinstvo, pro toho je povinností návštěva skleníků u belgického paláce Laeken na okraji Bruselu. V budově postavené ve stylu art nouveau najdete cizokrajné rostliny ze všech koutů světa. Skleníky jsou soukromým majetkem královské rodiny, která obývá přilehlý zámek, a veřejnosti se otevírají pouze jednou ročně na tři týdny.

    Královské skleníky Laeken
    Autor: Wikipedia
    Královské skleníky Laeken
    Autor: Shutterstock

  • 8.

    Pairi Daiza

    Zvířecí park Pairi Daiza se rozkládá na 55 hektarech a je domovem pro více než 4000 zvířat, mimo jiné i pand velkých. Pro rodiny s dětmi je to ideální místo na výlet. Zoo se nachází v provincii Henegavsko, u městečka Brugelette.

    Zvířecí park Pairi Daiza
    Autor: Shutterstock

  • 9.

    Zámek Vêves

    Pohádkový zámek Vêves najdete u přenádherné vesničky Celles v provincii Namur. Pro děti je tu připravena speciální prohlídka, při které se všichni (včetně rodičů) převléknou do středověkých kostýmů a vydají se na honbu za pokladem.

    Zámek Vêves
    Autor: Wikipedia

  • 10.

    Bojiště u Ypres

    Bitvy u Ypres v Západních Flandrách patřily mezi nejkrvavější bitvy první světové války. Německá armáda tu poprvé použila chemické zbraně, konkrétně chlorový plyn, dnes zvaný podle Ypres yperit. Umřely tu statisíce vojáků na obou stranách, nejhorší byla bitva u Passchendaele, která si mezi červencem a listopadem 1917 vyžádala přes 300 000 obětí mezi britskými vojáky, asi 85 000 padlo na straně Francie a 260 000 na německé straně, a to za cenu nepatrných zisků na straně spojenců.

    Při návštěvě Ypres určitě zavítejte na památník Passchendaele, válečný hřbitov, zákopy i do místního muzea 1. světové války.

    Památník v Passchendaele
    Autor: Shutterstock
    Zákopy v Ypres
    Autor: Shutterstock

  • 11.

    Navštivte Belgii!

    Fotogalerie
    38 fotografií

Diskuse k článku Přidat názor
Počet komentářů: 0

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Články odjinud

Dnešní horoskopy