Temná, skandální pověst provázela tuto státem řízenou školu od jejího založení v lednu 1900. Podle AP jsou zdokumentovány případy fyzického a duševního týrání i sexuálního zneužívání. Končili tu "neposlušní hoši" a mnoho z nich se už domů nevrátilo. Děti tu záhadně umíraly a jejich těla byla i přes nesouhlas rodiny obratem pohřbena či spálena, patrně aby se tak zahladily důkazy. 

V chlapecké škole v 50. a 60. let přebývalo na 500 žáků, většina z nich se tam dostala kvůli drobným přestupkům jako drobné krádeže, záškoláctví či útěk z domova. Škola byla uzavřena v roce 2011 kvůli nedostatkům financí.

O podrobnostech hrůzného bití v malé bílé budově školy hovoří bývalí chovanci, kteří v tomto zařízení pobývali v padesátých a šedesátých letech. Bývalí žáci tvrdí, že je učitelé mlátili skoro metrovými koženými popruhy, dokud neomdleli a někteří dokonce uvádí, že v budově existovala "znásilňovací místnost", ve které byli chlapci sexuálně zneužíváni. Skupina přeživších, která sama sebe nazývá "Hoši z bílého domu", dlouhé roky naléhala na prozkoumání hrobů ve zrušené Chlapecké škole Arthura G. Doziera.

"Strašné výkřiky, které jsem tam slyšel a brutální bití, kterého jsem byl svědkem jako dvanáctiletý, zůstanou v mé paměti navždy," napsal o hrůzném místě spisovatel Roger Kiser.

Vyšetřování stížností státními orgány skončilo v roce 2010 konstatováním, že nelze dokázat, ale ani vyvrátit tvrzení, že některé žáky zabili zaměstnanci této školy. Následně zahájila Jihofloridská univerzita (USF) vlastní šetření a objevila víc hrobů, než se to podařilo úřadům. Podle oficiálních dokumentů tu mělo být pohřbeno 31 lidí, USF ale našla dalších 24 ostatků. Podle různých odhadů tu zemřelo celkem asi 84-100 žáků.

Mezi mrtvými je i šestiletý chlapec, který byl vyslán na domácí práce, kde záhadně zemřel. Dále chlapec, který utekl a později ho našli zastřeleného, zabaleného do deky i s brokovnicí. 

"Došlo zde ke spoustě násilí, ať už mezi studenty, nebo od vychovatelů. Jsem si jistý, že existují lidé, kteří o tom věděli, ale mlčeli. Chci ukázat lidem, jak to dopadne, když nikdo nic neřekne a když děláme, že zneužívání a násilí nevidíme, obzvláště když se to týká lidí, kteří se nemohou bránit," vysvětlil fotograf, který zachytil hrůznou atmosféru opuštěného místa.

DALŠÍ STRAŠIDELNÁ OPUŠTĚNÁ MÍSTA NAJDETE ZDE>>

Fotogalerie
23 fotografií