Hotel Rjanggang v Pchjongjang byl otevřen v roce 1989 a ihned dostal nálepku "prvotřídního ubytování" v severokorejské metropoli. Vzhledem k šesti hvězdičkám, kterými se hotel údajně pyšní, by mělo jít o opravdu luxusní zážitek. Opak je ale realitou...

Desítky hostů vyjádřily své nespokojení prostřednictvím internetového portálu TripAdvisor, kam cestovatelé umisťují své recenze. "Klasický sovětský hotel. Skličující, špatně osvětlený, postele tvrdé jako kámen, mizerné jídlo a teplá voda na příděl - a to jsou ještě jeho lepší stránky," píše jeden z cestovatelů.

A ostatní recenze se příliš neliší. V hotelu teče horká voda jen zhruba hodinu ráno a večer, podle některých ani to ne. V zimě je hotel jen pro otužilé, na topení tu raději zapomeňte. A baterka je nutností, výpadky proudu jsou tu na denním pořádku. "Postele byly tak tvrdé, že podle mého byla i podlaha více komfortní... Když jsem spláchl toaletu, umylo mi to nohy," popisuje další. "I západní vězení jsou více přívětivá," nebere si servítky jeden z návštěvníků.

Stačí pohled na snímky, které cestovatelé pořídili, a obrázek si uděláte sami. V hotelu je přes 300 pokojů a cenu se oficiálně nedozvíte. Jde prý ale o jeden z levnějších hotelů.

Fotogalerie
29 fotografií