Reastaurace The Bunyadi nabízí klientům, že zažijí "skutečné osvobození". Osvobodit se přitom mají především od vymožeností moderního života. Co to znamená? V podniku není elektřina ani plyn (světlo zajistí svíčky a jídlo se připravuje na ohni) a hosté jsou povinni při vstupu odložit spolu s oblečením také mobily a ostatní elektroniku!

Po ulicích ale lidé nemusí chodit nazí, odložit si mohou v šatně restaurace, kde vyfasují župánek a trepky. „Ti méně odvážní mohou zvolit sekci pro oblečené, resp. zahalené, většina však směřovala do hlavní části pro nudisty,“ popsal ve své recenzi James Hayes, jeden z kritiků, pro něž The Bunyadi na zkoušku otevřelo už v týdnu. Jinak se ale provoz zahajuje až v sobotu.

Být úplně nahý tudíž není povinností, v kuchyni je z bezpečnostních důvodů nahota dokonce zakázána! Obsluha ovšem zcela obnažená je, ale intimní partie mají zakryté listem. „To jsem ocenila, protože když číšník přišel ke stolu, měla jsem obličej ve výšce jeho rozkroku,“ napsala Megan Carnegie. Ta se ostatními recenzenty se vesměs shodla, že z The Bunyadi byla nadšená.

Kapacita restaurace je 42 míst k sezení, ovšem už teď si místo rezervovalo skoro 50 tisíc lidí. To by jí zajistilo zákazníky zhruba na 3 roky dopředu! Za menu (má 5 zčásti veganských chodů) zaplatí hosté 69 liber, tedy asi 2400 korun. The Bunyadi bude zkušebně otevřena zatím jen na 3 měsíce.

Fotogalerie
6 fotografií