Hotel U Zlaté studně v Praze je nejlepším luxusním hotelem v Evropě podle návštěvníků cestovatelského serveru TripAdvisor. V celosvětovém srovnání 25 luxusních hotelů obsadil třetí příčku. Porazily ho jen luxusní rezorty na Kostarice a Maledivách. Hosté český hotel popisují jako "krásné a klidné útočiště ukryté na konci úzké uličky v hradních zahradách".

Z luxusních hotelů se mezi první pětadvacítku v Evropě dostal také pražský Alchymist Grand Hotel and Spa, který v žebříčku Travelers’ Choice 2016 obsadil jednadvacátou příčku.

V hodnocení hotelových služeb zabodoval pražský Hotel Residence Agnes, jenž v celosvětovém srovnání Travelers’ Choice 2016 obsadil první místo. Hotel U Zlaté studně skončil ve stejném žebříčku na 19. místě.

Hotel U Zlaté Studně v Praze
Autor: archiv hotelu

Hotel Residence Agnes rovněž prorazil v kategorii malých hotelů, ve kterém obsadil v celosvětovém srovnání 20. místo a v rámci Evropy mu ve stejné kategorii patří desátá příčka. Hosté si cení hlavně čistých, prostorných a moderních pokojů, profesionální obsluhy a vlídného vlastníka, který k nim byl velmi laskavý.

Pražská Arcadia Residence skončila v celosvětovém hodnocení na třetím místě v kategorii Bed and Breakfast, pod kterou spadají dostupnější ubytovací zařízení nabízející nocleh se snídaní.

V kategorii nejvýhodnějších ubytovacích zařízení se mezi 25 nejlépe hodnocených míst v Evropě dostal Penzion Delanta v Českém Krumlově. Ten skončil na 23. místě.

Server TripAdvisor shromažďuje doporučení a hodnocení cestovatelů týkající se ubytovacích zařízení či restaurací. Označuje se přitom za největší cestovatelský server na světě. Loni jej každý měsíc navštívilo v průměru 350 milionů návštěvníků.

Penzion Delanta v Českém Krumlově
Autor: archiv penzionu

Trivago: Nejlepší hotely v Česku jsou v Českém Krumlově, Praze a Karlových Varech

České hotely hodnotí dobře i hotelový vyhledávač trivago. Letos se v žebříčku 100 destinací s nejlepší reputací hotelů objevila dokonce 3 česká města. Nejlépe si vedl Český Krumlov, který skončil na 11. místě. Do první stovky se dostaly i Karlovy Vary (68. místo) a Praha, která se propadla z loňského 33. místa až na 77. příčku.

Český Krumlov, jehož historické centrum je na Seznamu světového kulturního dědictví UNESCO více než 20 let, se letos umístil v žebříčku hodnocení hotelů poprvé, a to rovnou na 11. místě. Nechal tak ze sebou i peruánské Cuzco a polský Krakov, města, která se loni umístila v TOP 10. Karlovy Vary skončili na 68. místě a přeskočili tak právě i Prahu, která v žebříčku stále klesá – v roce 2013 byla na 18. místě, loni na 33. a letos skončila až 77.

Hotely byly hodnoceny pomocí trivago Rating indexu, který je sestavený na základě více než 200 milionů uživatelských recenzí po celém internetu. Jedná se o důmyslný algoritmus, který poskytuje spolehlivé a spravedlivé skóre – ať už má hotel 20 nebo 2 000 hodnocení. 

Fotogalerie
17 fotografií