Paříž

Mezinárodní zemědělská show

»Pokud vy nepřijdete za přírodou, pak sama příroda musí přijít za vámi.« To je slogan mezinárodní zemědělské show. Nezdá se vám tato akce dost lákavá? Pak se mýlíte! Paříž se na týden promění ve farmu, kde se bude předvádět na 4000 zvířat. Akce trvá od 21. 2. do 1. 3.

Vertikální závod na vrchol Eiffelovy věže 

Zkuste vyběhnout Eiffelovu věž.
Autor: eurolines.cz, Atout France/Franck Charel
Rádi závodíte a zdolávání schodů není pro vás žádný problém? Pak se zúčastněte závodu, který Paříž ještě nikdy předtím nezažila. Vyběhněte jako první na vrchol Eiffelovy věže. Stačí zdolat jen 1665 schodů, předběhnout 40 atletů a 20 losem vybraných soutěžících. Závod se koná 20. 3. 2015.

David Bowie Is 

Nahlédněte do života britského zpěváka, hudebníka a herce Davida Bowieho. Po celé jaro bude ve francouzské metropoli probíhat výstava, na níž budou k vidění kostýmy, fotografie, videa, dokumenty i ručně psané poznámky tohoto legendárního umělce. Výstavu můžete vidět od 3. 3. do 31. 5.

Lyon

Star Wars

Lyon
Autor: eurolines.cz, Atout France/Franck Charel
Myslíte si, že znáte všechny postavy ze Star Wars? Pak se podívejte do filmového zákulisí této sci-fi ságy. Seznamte se s R2D2, Chewbaccou, nahlédněte do útrob hvězdné lodi Millenium Falcon a podívejte se na dalších 200 kostýmů, kreseb a modelů. Na závěr si můžete vytvořit své vlastní galaktické alter ego a na jeden den se stát kýmkoliv chcete. Na výstavě Stars Wars v Lyonu je vše povoleno a trvá do 19. 4.

Remeš

Hudební festival

Kombinace hudby, zábavy a tance vytvoří skvělou atmosféru na festivalu, kde bude vystupovat nová generace evropských umělců. Nepopíjejte jenom pivo a víno a vydejte se mezi umělce. Na programu je setkání s tvůrci či workshopy, které změní váš svět. Festival trvá do 21. února.

Burza pohlednic 

Už dlouhá léta sbíráte pohlednice z cest či rozšiřujete kolekci svých známek? Pak byste do své sbírky měli přidat i ty francouzské. Možná zde najdete nějaký sběratelský unikát. A když ne, tak alespoň poznáte lidi, kteří »ujíždějí« na stejných věcech jako vy. Burza se koná 23. 3.

Dijon

Symfonie světla a rostlin

Všichni milovníci květin se v březnu sjedou do Dijonu
Autor: eurolines.cz, Atout France/CRT Bourgogne/Alain Doire
Všichni milovníci květin se v březnu sjedou do Dijonu, aby si vyměnili své poznatky týkající se květin. Tématem letošní nejprestižnější evropské výstavy je „Symfonie světla a rostlin“. Na jednom místě je možné spatřit rostliny, které do Francie putovaly ze všech kontinentů. Budete mít také příležitost odnést si s sebou domů pomerančovníky, citroníky, olivovníky a další botanické zázraky.

Nancy

Veletrh starožitností

Nancy
Autor: eurolines.cz, Atout France/Michel Laurent
Znalcům a milovníkům starožitností a uměleckých předmětů se rozzáří oči hned, jakmile zjistí, že se ve francouzském městě Nancy koná veletrh, ze kterého si můžou domů odvézt mistrovské kousky, a tak rozšířit svou sbírku starožitností. Veletrh se koná 27. až 30. 3.

Tip Blesku: Do všech těchto francouzských měst se můžete dostat třeba autobusem a využít akce 1+1 jízdenka zdarma.

Zdroj: eurolines.cz