Drahá, jen pro horních deset tisíc, a přitom nijak zvlášť kvalitní? Taková už zimní dovolená v Česku dávno není. Dokládá to i velké množství cizinců, kteří sem právě kvůli dobrým cenám a zvyšující se úrovni služeb jezdí stále častěji. Už v roce 2009 byl každý pátý lázeňský host ze zahraničí. Tento poměr ale nyní roste jen minimálně, protože stoupá obliba zimní dovolené i u tuzemských zákazníků. Ti slyší na vysoký komfort s příjemnou slevou.

Obvykle si chtějí odpočinout od všech stresových situací provázejících toto období: od předvánočního a novoročního úklidu, hektického shánění dárků na poslední chvíli a výčitek z předsevzetí porušených hned na začátku ledna. Kde tedy „vypustit páru“ a nechat se hýčkat během zimy?

Přes hory, přes doly na hory!

To, co představuje Einstein pro fyziku a Mozart pro klasickou hudbu, to je Svatý Petr ve Špindlerově Mlýně mezi českými lyžařskými areály. Krkonošský areál lze bez pochyb prohlásit za nejkvalitnější lyžařské středisko v Česku.

Právě ve Svatém Petru na úpatí Kozích hřbetů se tyčí hotel Horal, který vedle výhodné polohy a vyhlídky na okolní štíty a doliny nabízí luxusní zázemí včetně bohatého programu pro děti. Zkušení hoteloví animátoři pro ně každý den chystají nová dobrodružství, pro rodiče zase mají kolem Vánoc připravenou siestu s koledami, cukrovím a punčem.

Kilometry sjezdovek, výhled na okolní přírodu…okolí hotelu Horal má co nabídnout.
Autor: Orea hotels

Cesta chůzí ke slavnému lyžařskému areálu z hotelu trvá 15 minut, využít lze i skibus, který před ním staví. Ten vás v pozdním odpoledni přiveze i nazpět. „Potom můžete relaxovat ve vířivce, dopřát si saunu nebo masáž,“ nastiňuje možnosti, jak prožít večer, tamní personál. Díky tomu druhý den člověka nic nebolí a může vyrazit zdolávat 26 kilometrů sjezdovek nebo přibližně 100 kilometrů běžeckých tratí v okolí Špindlerova Mlýna. 

Zůstaňte déle a plaťte méně!

Právě takové je motto příjemné akce, kterou nabízejí některé z hotelů sítě OREA Hotels. Pokud ve vybraném hotelu strávíte 2 noci, dostanete slevu 20 % z nejlepší dostupné ceny, při delším pobytu je to dokonce 25 %. A v ceně balíčku „Máme rádi zimu“ najdete i další bonusy – svařák na uvítanou, volný vstup do bazénu nebo třeba pozdní odjezd.

Zajeďte si na hory bez Anděla na Čertovu horu

Hrabě Harrach k nám ze Skandinávie na konci devatenáctého století dovezl první lyže, ovšem nesmrtelnost jeho jménu přineslo pojmenování významného lyžařského střediska právě po něm. Sláva Harrachova se dnes šíří především díky skokanským můstkům, z nichž se pravidelně spouští dolů světová elita tohoto sportu. Na můstky areálu zvaného „Čerťák“ je velmi dobře vidět z některých pokojů hotelu hotelu Sklář. Ten najdeme v Harrachově a do skiareálu se z něj dá dostat chůzí za pár minut.

Mumlava – kouzelná oblast v okolí hotelu Sklář.
Autor: Orea hotels

Koho to k můstkům a sjezdovkám zrovna netáhne, ten má možnost se vydat na upravované tratě pro běžkaře. Kolem Harrachova jich vede 30 kilometrů. Ve městě a v jeho bezprostředním okolí dále najdeme dvě lanová centra nebo historický pivovar a sklárnu, kterou provozoval rod Harrachů již od roku 1712.

Poběžte na Vysočinu ve stopách Bauera, Neumannové a Soukalové!

Dotkli jsme se běžek. Krkonoše nabízejí spoustu dlouhých tratí na vysoké úrovni, ale hlavním městem tohoto sportu v naší republice musíme hledat na Vysočině v Novém Městě na Moravě. Ne náhodou tu v rámci závodů světového poháru mnohokrát běželi Lukáš Bauer a Kateřina Neumannová, v roce 2013 si odsud odvezli medaile z mistrovství světa i Gabriela Soukalová, Veronika Vítková, Ondřej Moravec a Jaroslav Soukup.

Výhled do krajiny, to je hlavní zbraň hotelu Devět Skal.
Autor: Orea hotels

Ve stopách našich hvězd se může vydat každý, ideální základní tábor pro cestu do areálu představuje nedaleký hotel Devět Skal. Tohle ubytovací zařízení se nachází v romantické krajině a vládne tu přátelská atmosféra, na kterou mají dokonce potvrzení. Jde o certifikáty „baby friendly“ a „pet friendly“, které zaručují, že o děti i o domácí mazlíčky je tu dobře postaráno. Na své si přijdou i rodiče při výborné večeři v Milovské restauraci nebo při večerním posezení u krbu. Při silvestrovském programu navíc dostanou třeba půlnoční šunku.

Vydejte se do vzdušných lázní

Vzdušné lázně – právě tak se přezdívá šumavské Železné Rudě. I tady si na své přijdou lyžaři. Areál Špičák je největším šumavským střediskem na české straně. Mimochodem – jeho největší atrakce (černá sjezdovka Šance) má v horní části sklon 45°. Zdolat ji lze jen za dobrého počasí a se skvělým vybavením.

Po sportu přichází na řadu relaxace v bazénu.
Autor: Orea hotels

Kdo tento kopec bez újmy sjede, ten se ocitne v okolí hotelu Horizont. Za absolvovanou dřinu se může odměnit relaxem v moderním wellness a spa centru. Jeho součástí je i jediný hotelový bazén s protiproudem na celé Šumavě nebo masážní vodní chodník.

Kromě vzdušných lázní se v zimě vyplatí navštívit i lázně klasické, konkrétně Mariánské Lázně. I tady platí, že čím déle v hotelu strávíte, tím méně za jednotlivé noci zaplatíte. Procházka po zasněžené kolonádě je navíc nadmíru romantická. Do akce se zapojil i „baťovský“ hotel v Otrokovicích nebo brněnský hotel Voroněž II. Užít si zimu naplno tak můžou i nelyžaři.

Užijte si zimní dovolenou v Česku v pokojích špičkových hotelů. Ze široké nabídky hotelové sítě OREA Hotels pro vás vybíráme tři, v nichž můžete od 1.11. do 31.3. využít akci Máme rádi zimu:

Autor: Orea hotels

OREA Vital Hotel Sklář v Harrachově

Užijte si prodloužený víkend, nebo třeba rovnou celý týden v Harrachově. Jedno z významných krkonošských středisek nabízí perfektní podmínky pro lyžování, samotný hotel pak disponuje bazénem, saunou, whirlpoolem, ale i skvělou restaurací.

Autor: Orea hotels

OREA Wellness Hotel Horizont

Užijte si klid a relaxujte v moderním wellness centru s krásným bazénem s protiproudem, s vířivkou i s masážním vodním chodníkem. Hotel Horizont stojí na horské louce a poskytuje zázemí pro odpočinkovou dovolenou. Jen kousek je to do lyžařského areálu Špičák.

Autor: Orea hotels

OREA Hotel  Palace Zvon

Nelákají vás hory? Pak si užijte zimní dovolenou třeba v Mariánských Lázních. V tomto západočeském městě je několik OREA Hotelů, my pro vás vybíráme Palace Zvon – luxusní a stylově vybavený hotel, který stojí na Hlavní třídě a poskytuje wellness a spa procedury.