Belgie - Motocyklisté zapomeňte na kraťasy a tričko! Povinné jsou rukavice, bunda s dlouhými rukávy, kalhoty s dlouhými nohavicemi a boty s ochranou kotníků.

Bulharsko - Hasicí přístroj musí být v každém voze (kromě motocyklů). Reflexní vesta je povinná pro každého, kdo vystupuje z vozidla během mimořádné události, a to i pro motorkáře.

Chorvatsko - Děti mladší 12 let nesmí cestovat na předních sedadlech vozu, na motocyklu ani mopedu. Výjimkou jsou děti do 2 let umístěné ve „vajíčku“ a s vypnutým airbagem. Vozidla s přívěsem musí mít dva trojúhelníky.

Dánsko - Na dálnicích, řidič musí používat výstražná světla svého vozu, aby varoval ostatní motoristy před tvorbou kolony nebo jiným nebezpečím, například nehodou, překážkou na vozovce.

Estonsko - Je povinné vozit dva zakládací klíny (špalky ze dřeva nebo umělé hmoty), dávají se pod kola při parkování v kopci. Reflexní vestu musí mít všichni, kdo vystupují z vozidla během mimořádné události. V autech musí být hasicí přístroj.

Finsko – Oblečení s reflexními prvky musí mít i chodci, kteří se pohybují po komunikaci mimo město za snížené viditelnosti.

Francie - Řidiči motorových vozidel a motorkáři musí mít alcotester. Reflexní prvky musí mít i přilby motorkářů. Dítě do 10 let nesmí cestovat na předním sedadle, pokud jsou zadní sedadla volná.

Itálie - Reflexní vesta je povinná pro každého, kdo vystupuje z vozidla během mimořádné události. Cyklista, který jede po komunikaci za snížené viditelnosti, musí mít oblečenu reflexní vestu.

Kypr – Při řízení nejezte, ani nepijte, je za to pokuta.

Litva - Děti do 12 let a menší jak 1,35 m není možné přepravovat na předních sedadlech automobilů. V autech musí být hasicí přístroj.

Lotyšsko – Chodci a cyklisté mimo město musí mít za snížené viditelnosti reflexní vestu. V osobním autě musí být hasicí přístroj, v autě nad 5 tun dva.

Maďarsko - Svícení je povinné jen mimo města. U dodělávaných světel pro denní svícení musí svítit i zadní obrysová světla. Za snížené viditelnosti musí mít chodci a cyklisté reflexní vestu.

Polsko - Chodec nebo cyklista mimo město musí mít na sobě oblečenu reflexní vestu. V autě musí být hasicí přístroj.

Portugalsko – Zákaz používání on board kamery ve vozidle.

Rakousko - Lékárnička je povinná i pro motorkáře.

Řecko - Hands free sada do ucha je zakázána. V autě musí být hasicí přístroj.

Rumunsko - Děti do 12 let nesmí cestovat na předních sedadlech automobilů. V autě musí být hasicí přístroj.

Slovensko - Chodec nebo cyklista mimo město musí mít za snížené viditelnosti na sobě reflexní vestu. Navigace nebo podobný přístroj nesmí být umístěn na čelním skle v zorném poli řidiče.

Slovinsko - Na motocyklu či mopedu není povoleno přepravovat děti do 12 let. Reflexní vesta je povinná pro každého, kdo vystupuje z vozidla během mimořádné události.

Španělsko – všechny multimediální obrazovky kromě GPS, které by mohly rozptylovat řidiče, jsou zakázány. Řidič s dioptrickými brýlemi musí mít s sebou ještě jedny jako náhradní.

Švédsko - Dvoustopá vozidla stojící za špatné viditelnosti (včetně úsvitu a soumraku) u krajnice, musí mít zapnuta obrysová světla.

Švýcarsko - Když vozidlo musí počkat nějakou dobu, např. před železničním přejezdem, musí být použita obrysová světla.

Turecko - Hasicí přístroj je povinný v osobních autech. Osobní vozidla musí mít dva výstražné trojúhelníky.

Velká Británie - Motoristé s levostranným řízením si musí upravit světlomety pro jízdu na levé straně. Hrozí pokuta až 1000 liber (35 000 korun).