Výletní motoráček bude za běžné jízdné nebo na opencard vozit cestující o víkendech a svátcích na Okoř a dále až do Slaného. Dva ze tří vozů jsou speciálně upraveny pro děti jako herna, třetí vagon je cyklistický.

Stavebnice i hry

Pro ty menší cestující je určený vagon se stavebnicemi, vláčkovými skládačkami, leporely, vláčkodráhou a dalšími hrami. Dobře se tu dá také pozorovat strojvedoucího při práci.  Druhý vagon je určen pro starší děti. Jsou v něm upravené stolky s herními plány na Člověče, nezlob se, Dámu, Piškvorky a další. Od hrajvedoucího, který bude vlakem jezdit, si navíc mohou půjčit třeba puzzle, karty nebo luštěnky. Každý dětský cestující navíc při vystupování dostane malý dárek.

I pro ostatní cestující

Vozy jsou nízkopodlažní, aby se do nich dobře dostaly i kočárky. Oddělená část vozu bez her je hlavně pro cestující, kteří chtějí mít od dětí klid a potřebují pouze dojet vlakem do svého cíle. V cyklovagonu je místo pro dvacet kol a k dispozici tu je i nářadí na rychlou opravu.

Kdy Cyklohráček jezdí?

  • * do 17. května do 28. října 2014 – o víkendech a svátcích
  • * Z Prahy vyjíždí zastávkový motoráček vždy z Masarykova nádraží v 9.10 a 13.41 hodin, zpět se vyjíždí ze Slaného v 11.31 a v 17.10 hodin. Cesta trvá zhruba hodinu a tři čtvrtě.
  • * více ZDE
    Fotogalerie
    8 fotografií