trhy v Praze jsou největší v republice a nabízí nepřeberné množství velikonočního sortimentu
Autor: archiv Blesku
Praha - největší velikonoční trhy v republice jsou na Staroměstském náměstí a Václavském náměstí. Kromě spousty stánků je zde každý den připraven i doprovodný program.

Středočeský kraj – zámek Mníšek pod Brdy připravil tradiční Velikonoční veselici s kuřetem a programem hlavně pro děti. Velikonoční program je připraven i na Karlštejně, Konopišti či Žlebech na Kutnohorsku

Chebsko – velikonocemi ožije celý chebský hrad i hrad Hauenštejn, kde budou v sobotu vynášet Moranu

Ústecko – jeden z největších velikonočních řemeslných trhů, až 180 řemeslníků, můžete navštívit v Úštěku na Litoměřicku. Připraven je i hudební program a pouliční divadlo

Jarmarky a trhy - to je nejčastější nabídka velikonončího víkendu
Autor: archiv Blesku
Liberecko – V Dolní Řasnici budou už po desáté zdobit vajíčkovník, jde o starou tradici zdobení stromu kraslicemi, a vyhánět zimu řehtačkami

Královéhradecko – velikonoční prohlídka zámku Hrádek u Nechanic, na sbírku kraslic i na techniky jejich zdobení se můžete podívat ve Šrámkově statku v Pileticích

Jičínsko - pohádkové velikonoce zažijete na Hradu a zámku Staré Hrady

Pardubicko – speciální programy jsou připraveny v Perníkové chaloupce pod hradem Kunětická Hora. Samotná sezona na hradě začne v pátek v 19.30 lampionovým průvodem. Velikonoce jako za starých časů můžete prožít i ve skanzenu Betlém na Hlinsku.

Plzeňsko – pokud se chcete pochlubit s velikonoční nádivkou, zamiřte do městyse Žinkovy, kde se koná soutěž. Vítat jaro se bude v Bělé nad Radbuzou i hradě Kašperk a velikonoční výrobky si uděláte v plzeňské zoo. Na velikonoční pondělí se můžete zúčastnit tradiční plzeňské Apriliády.

Pro děti připravil Hrad a zámek Staré Hrady na Jičínksý pohádkové prohlídky
Autor: archiv Blesku
Jižní Čechy – ve skanzenu v Hoslovicích na Strakonicku se můžete upéci tradiční velikonoční dobroty, uplést pomlázku a namalovat vejce.

Lipensko - Velikonočně bude i ve Ski areálu Lipno. Kromě lyžování, se tu v sobotu chystá i závod v dobových kostýmech, děti si budou moci namalovat vajíčka. V neděli pak otužilce čeká lyžování v plavkách a přejezd přes louži. V pondělí bude ukončena sezona, lyžovat se bude za 20 Kč.

Vysočina – jak probíhaly staročeské velikonoce předvedou na Michlově statku v Pohledi na Havlíčkobrodsku

Olomoucko – na hradě Helfštýně je připravena speciální prohlídka a velikonoční doprovodný program. Jarní větrání hradu se skřítky můžete navštívit na hradě Bouzově.

Jižní Morava – tradiční velikonoční slavnosti prožijete v Mikulově nebo ve Znojmu

Zlínsko – na zámku Lešná je velikonoční výstava

Vsetínsko - svátky jara přijdou tradičně i do Valašského muzea v přírodě v Rožnově pod Radhoštěm

I na velikonoce si můžete zalyžovat
Autor: ski areál Andělská Hora
Jesenicko - lyžařský areál Annaberg v Andělské Hoře pořádá velikonoční lyžování a závody pro děti. V sobotu dopoledne zde odstartuje veřejný závod v obřím slalomu pro děti, registrace je do 9.30, start v 10.15. V neděli dostanou lyžaři malý dárek. V pondělí bude v provozu i sousední areál Suchá Rudná a pomlázky s sebou!

... a něco pro zdraví

Bylinkový ráj v Čejkovicích

V bylinkovém ráji uvidíte třeba jak se vyrábí čaj
Autor: SONNENTOR
Udělejte si výlet s rodinou a dětmi do Čejkovic u Hodonína a vydejte se na zážitkovou exkurzi do výroby čajů a koření v Bylinkovém ráji Sonnentor. Průvodci vás provedou provoně­nými sklady i prostorami, kde můžete vidět, jak se vyrábí čaj. Bylinkový ráj je atraktivním místem pro rodinné i výlety. Objednejte se předem na 702056505. Vstupné: dospělí 40 Kč, skupiny od 20 osob 30 Kč, důchodci, studenti a ZTP 30 Kč, děti a mládež 6–15 let 20 Kč, děti do 6 let zdarma.

Velikonoce v Jáchymově - ze sjezdovky přímo do bazénu a na masáž!

Skvělá nabídka pobytu v lázeňském komplexu Běhounek - 3x ubytování s polopenzí + wellnessové procedury.

Tradiční velikonoční gastronomie, kulturní program.

Výborné sněhové podmínky ve skiareálu Klínovec.

Cena od 2 604,- Kč za osobu a pobyt

Dámský víkend v Poděbradech

Lázeňské procedury vás znovuzrodí
Autor: Lázně Poděbrady
Horká nabídka Dámský víkend v hotelu Zámeček se slevou 15% v termínu  5. až 7.4.

Komfortní **** hotel, polopenze a wellness procedury (koupele, masáže, zábaly, poukaz do lázeňské kavárny). Původní cena 4.000, cena po slevě 3.400 na osobu/pobyt.

Velikonoční elixír v Třeboni

Výlet do Třeboně vzpruží vaše zdraví
Autor: Lázně Třeboň
Termín: 31.3. – 6.4.2013

Oslavte velikonoční svátky v třeboňských Lázních Aurora, kam pravidelně jezdí Petra Janů. Zapomeňte na shon všedního dne a užijte si dny plné nekonečné relaxace

Co vás čeká: 6x ubytování s polopenzí (z toho 1x slavnostní velikonoční večeře), speciální koupele a masáže. Volný vstup do bazénového komplexu, sauny a fitness po celou dobu pobytu. Plus velikonoční překvapení na pokoji

Cena za osobu a pobyt s ubytováním na dvoulůžkový pokoj od 5 794 Kč

VÝZVA!!!

Děje se i u vás nějaká zajímavá akce? Máte tip na výlet? Napište na e-mail: monika.rubeskova@blesk.cz