Ta se bude pyšnit nejen pětihvězdičkovým hotelem a exkluzivními službami, ale také přepychovými byty za stovky milionů korun pro ty nejbohatší lidi na světě.

Celkem dvanáct rezidencí bude největší vychytávkou lodi Quintessentially One. Nejen pro maximální soukromí, ale i kvůli nejkrásnějším výhledům vyrostou byty na třech nejvyšších palubách. Každý byt navíc oslní vybavením od světově známých architektů, svou vlastní palubou a třeba i soukromým relaxačním centrem s vířivkou.

Fotogalerie
3 fotografie

Dovolit si jeho koupi však bude moci opravdu jen hrstka těch nejbohatších. Vyjde totiž v přepočtu na 300 milionů korun. Podmínkou k nastěhování je navíc členství v milionářském klubu Quintessentially, kam se člověk může dostat jen na pozvání. Peníze tedy nehrají hlavní roli a byt získají opravdu jen vyvolení. Vedle bytů však na palubě vznikne ještě pětihvězdičkový hotel s 250 pokoji. Ani tam však nebude lacino. Pokoj na jednu noc vyjde na 22 500 korun.

Nuda na lodi nehrozí

Výletníci na lodi se vedle luxusního ubytování dočkají ještě obchodního centra, tanečních klubů, kabaretu nebo knihovny. Samozřejmostí jsou pak relaxační lázně a velký bazén obklopený nejen lehátky, ale i postelemi s nebesy.

Samotné 220 metrů dlouhé plavidlo samozřejmě nebude celý rok kotvit v jednom přístavu. Lidé na palubě během letních měsíců zavítají na takové akce, jako je například karneval v Riu de Janeiro, filmový festival v Cannes či Velká cena formule 1 v Monaku. Zkrátka když luxus, tak se vším všudy. Nejpřepychovější plavidlo začne už v listopadu stavět norská fi rma Kloster. Dokončené by mělo být na konci léta 2013.