Na německých dálnicích se očekávají nejhorší zácpy dnes dopoledne. Největší komplikace podle ADAC nastanou v západní části země v údolí Rýna a u hranic s Nizozemskem. Také směrem k Česku ale zřejmě budou dopravní problémy, především na dálnicí A 9 z Mnichova přes Norimberk do Berlína a na obchvatech Mnichova a Berlína.

V Rakousku se čekají potíže zejména na taurské dálnici A 10 pod alpským hřebenem Vysoké Taury z Villachu do Salcburku, na dálnici v Brennerském průsmyku z Tyrolska do Itálie a silnici B 179 ve významném průsmyku Fernpass spojující jih Bavorska s Tyrolskem. Všechny tři tyto silnice přitom působily řidičům problémy i během prázdnin.

Podle rakouského autoklubu ARBÖ vznikla v sobotu 31. července na taurské dálnici vůbec nejhorší zácpa v Rakousku za letošní léto. Zablokováno bylo 35 kilometrů této dopravní tepny. Celé léto potom dopravu komplikovaly i uzavírky spojené s rekonstrukcí této dálnice.

Silnici B 179 označuje ARBÖ za druhou nejhorší dopravní spojnici co se týká četnosti letošních zácep. Na třetím místě je dálnice A 13 přes Brennerský průsmyk, kde se minulý týden vytvořila stojící kolona dlouhá 22 kilometrů.